Limburgse Kampioenschappen 2014

Zondag 07 december trokken de jeugdjudoka van Judo Ryu Maasduinen en Judo Ryu Ichidai, naar Roermond voor de Limburgse Kampioenschappen voor kinderen tot 8, tot 10 en tot 12 jaar.

Zylun medailleAllereerst mocht onze judoka Zylun Delhoofen (-22) de mat op, zij pakte een mooie zilveren medaille. Omdat de organisatie had gestimuleerd om vooral beginners in te schrijven, verwachtten wij een splitsing tussen lage en hoge banden. Helaas was dit niet zo, dus voor Tim Mulder (-34), Marnix Dijkmans (-38), Sil Iliadis (-30) en Peter Spanjaard (+50) was het knokken tegen veelal judoka met ruim meer ervaring. Maar iedereen bleef rechtop staan en uiteindelijk mocht Peter alsnog een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Peter medailleSidney Houkes (-34, JRM) wist nog twee partijen te winnen, maar plaatste zich net niet voor de kruifinale poule.
Robin Janssen (-42, JRM) begon stroef aan zijn toernooi, maar na de tweede partij ging het beter. Uiteindelijk moest hij in de finale, zijn zevende wedstrijd, zijn meerdere erkennen in een jongen van Oud-Geleen. Een prachtige, welverdiende zilveren medaille voor Robin, die volgend jaar ook nog in de -12 jaar mee mag doen. Broertje Lars (-27, JRM) wist later op de dag ook nog twee partijen te winnen, hierdoor kwam hij één winstpartij te kort voor de kruisfinale.

141207_jesse_lk_1eDe zesjarige Jesse Kamps (-30, JRM) pakte in zijn eerste partij al snel een voorsprong, maar zijn tegenstander draaide mooi uit een houdgreep waardoor Jesse ineens onderop lag. De partij erna won Jesse, na 2x uit een houdgreep te zijn ontsnapt. Ook zijn laatste partij won Jesse overtuigend met een prachtige heupworp, waardoor hij zich alsnog LIMBURGS KAMPIOEN -30 kg mag noemen bij de jongens tot 8 jaar.

Bron: Jorien van Beek, Judo Ryu Maasduinen.