Limburgs Kampioenschap -15 jaar: zilver en 2x brons

Zondag 22 februari streden de judoka tot 15 jaar om de Limburgse titels in Roermond.

20150222_130046771_iOSTim Mulder (Nijmegen, -38) en Wolf Lally (Nijmegen, +55) pakten beiden een bronzen medaille bij de lage banden.

Voor de groene banden en hoger waren de Limburgse kampioenschappen ook een kwalificatie voor het Nationale Bondskampioenschap dat op 7 maart in Eindhoven wordt gehouden.

Marijke Jetten (Nieuw-Bergen, -40) mocht meteen tegen Lynn Pijpers (latere kampioen) de mat op. Met goed judo en één klein foutje verloor ze deze partij. In de herkansing was Marijke beduidend beter, maar helaas verloor ze deze partij nipt, zevende van Limburg.

Jari Iliadis (Nijmegen, -38) begon sterk aan zijn toernooi, maar liet zich verrassen. In de herkansing volgde een winstpartij en een verliespartij. Hierdoor werd Jari ook zevende.

Ferry Giesbers (Nieuw-Bergen, -55) won zijn eerste twee partijen overtuigend en plaatste zich voor de halve finale. Helaas niet 100% fit verloor Ferry vervolgens de halve finale en de wedstrijd om de derde plaats. Net geen NK en dat is zuur!

Gelukkig mogen Tim, Jari, Marijke en Ferry volgend jaar nog een keer meedoen in deze leeftijdsgroep.

150222_Mike_2e_DKu15Mike Jacobs (Nieuw-Bergen, +66) stond voor het eerst van zijn leven op de wedstrijdmat. In een best-of-three competitie verloor hij zijn eerste partij met een houdgreep die geen houdgreep was. In de tweede partij ging de wedstrijd weer gelijk op, maar verloor Mike helaas met één yuko. Een mooie zilveren medaille en een plekje op het NK over twee weken.

Bron: Jorien van Beek