Visie

Sportschool Judo Ryu Ichidai Nijmegen, daar waar iedereen leert om alle potentiële krachten in jezelf optimaal tot ontwikkeling te brengen!

Wij zorgen voor een veelzijdige mentale- en motorische ontwikkeling en leiden iedereen op van witte naar zwarte band, door gebruik te maken van de basis van het Kodokan Judo.

In het kort: Elementair technisch judo voor iedereen.

Vraag hier gelijk je PROEFLESSEN aan bij Judo Ryu Ichidai. Als je vragen hebt neem dan CONTACT met ons.

Onze judolessen en of trainingen worden verzorgd door Rijks gediplomeerde leraren, en aangesloten bij de NVJJL (Nederlandse Vereniging voor Jiu-Jitsu- en Judo Leerkrachten).

Judo is meer dan een sport
Het is een methode van geestelijke en lichamelijke vorming. Als opvoeding van je motorische- en mentale ontwikkeling, normen en waarden, respect en welzijn voor je omgeving en elkaar in de groep. Als sport, ontspanning, of als de meest geperfectioneerde methode van zelfverdediging, waarbij kracht noch grootte een rol van betekenis spelen. Judo is dus vooral geschikt voor hen, die hierover niet beschikken. Judo is een wapen dat u onzichtbaar kunt dragen en niemand u ooit ontnemen kan. Het geeft u tegenwoordigheid van geest, moed en zelfvertrouwen, welke waardevolle eigenschappen – zo niet reeds aanwezig – worden aangekweekt of verder ontwikkeld. Judo voor het opvoeren van het reactievermogen en het ontwikkelen van coördinatie, en tot het verkrijgen van een zekere graad van hardheid. Daarbij geeft het de beoefenaar, naast de zo belangrijke waarde van zelfverdediging, de meest volmaakte gelegenheid het efficiënt bewegen te ontwikkelen.
Judo kan beoefend worden door jong en oud! Het geeft u de grootst mogelijke fitheid, dus gezondheid!

Kleuterjudo
Voor de allerjongsten is er een groep waarin het lichaam centraal staat. Deze judoka zijn ook al bezig met valbreken, houdgrepen, maar vooral met rollen, vallen, opstaan, links, rechts, voor achter, enz. Het eigen lichaam en geest leren kennen. De daarbij behorende motoriek van het lichaam ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast leren ze ook met andere kinderen omgaan, respect hebben voor iedereen en vooral heel veel plezier maken.

Jeugdjudo
Met jeugdjudo willen wij kinderen spelenderwijs de basis van het judo laten ontdekken. Hierbij kun je denken aan valbreken (achterwaarts en zijwaarts), judorol, judoworpen, houdgrepen, randori staande en op de grond. Daarnaast besteden we aandacht aan het verwerven van kennis en inzicht rondom het eigen lichaam en geest, tijd en ruimte, vormen en krachten.

Recreatief elementair technisch judo
Op basis van techniek worden deze lessen opgebouwd. De groep varieert in leeftijd en is geschikt voor iedereen. Mensen die nog nooit aan judo hebben gedaan of al met judo bekend zijn, iedereen kan meedoen. Lekker puur elementair technisch bezig zijn om je vaardigheden te ontwikkelen en als je echt wil, je zwarte band te halen. Recreatief judo is voor iedereen geschikt.

Wedstrijdjudo
Alle judoka hebben ook de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen op het eigen niveau (intern, regionaal, district, nationaal en internationaal). Wedstrijdjudoka kunnen vanaf het jaar dat ze 8 worden (en minimaal 5e kyu zijn) ook 2 of meer keer per week gaan trainen. De wedstrijdgroepen, de selecties, krijgen ook deskundig advies m.b.t. krachttraining, looptraining en voeding. Deze trainingen zullen in ons eigen dojo en op locatie in andere judo dojo zijn. Deelname aan de wedstrijdgroepen c.q. selecties gaat in overleg met de trainers.

Wij verzorgen voor iedereen in de diverse doelgroepen de volgende trainingen:
– Judo For Fun
– Fit, Veilig en Valbreken voor ouderen
– Verantwoord Vallen voor iedereen
– Zelfverdediging voor meiden / dames
– Weerbaarheidstraining / Mentale Ontwikkeling
– Mind & Body Fitness / Veelzijdig Motorische Ontwikkeling
– Out & In Balance
– Talent Ontwikkeling
– Competitieve c.q. Wedstrijdjudo
– Kata
– Judo Clinics

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai Nijmegen 2014, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.