1xGoud 1xBrons | Districts Toernooi -12 jaar MN 2016

Vandaag geven Dani, Sil en Roan acte de présence op het District Toernooi -10 en -12 jaar, georganiseerd door het district Midden Nederland in Ede.

img_7121 Hier is iedere judoclub en of school uit ons district aanwezig om met hun wedstrijdjudoka te competeren en meten waar de judoka staan in het district MN. Tevens kunnen de minder ervaren judoka gelijk districtservaring opdoen. Vanaf de -15 jaar is een Districtskampioenschap gelijk een kwalificatie om mee te mogen doen met het Nationale bondskampioenschap. M.a.w. om te gaan strijden om de Nederlandse titel. Maar dan moet je wel bij de laatste 4 van het district eindigen.

Dani is zenuwachtig en duidelijk aangeslagen door de entourage van het allure van het toernooi. Deze is natuurlijk groots opgezet met digitale scoreborden en veel judoka en scheidsrechters.
Zijn eerste wedstrijd gaat dan ook verloren omdat hij vergeet te judoën en laat zich makkelijk in een houdgreep nemen waar hij niet uit komt. Nu zijn zenuwen weg zijn begint hij te judoën en zijn wedstrijden te winnen waardoor hij uiteindelijk het brons mee naar huis mocht nemen.

img_7126

Sil lukt vandaag niet een wedstrijd te winnen ondanks het judo wat hij laat zien. Hij zal in de toekomst nog meer balans moeten verstoren tijdens en met zijn aanvallende judostijl. Hij wordt telkens overgenomen en verliest daardoor zijn wedstrijden zonder dat zijn tegenstander maar 1 aanval heeft gemaakt!

Roan is vandaag heer en meester en wint zijn wedstrijden overtuigend. Hij is vandaag een echte kampioen van het district en laat hiermee nogmaals zien dat hij goed bezig is. Hij probeert veel uit en wint door verschillende technieken, zowel staande als tijdens het grondgevecht.

Zijn ippon die hij maakte in zijn finale partij is er een om van te smullen.

img_7129

img_7127

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.