1xBrons | Judotoernooi Beek en Donk 2017

Vandaag staan in Beek en Donk de Judo Ryu Ichidai judoka Jari, Huub, Kay en Sil op hun laatste toernooi van dit jaar (buiten hun eigen dojo), op de wedstrijdmat.

Huub, -15 jaar, mag als eerste aantreden en krijgt een opdracht mee van de coach waar hij eerst in moet leren ervaren/groeien om langer te kunnen blijven staan tijdens zijn wedstrijden tegen de meer ervaren judoka tegenstanders. Zijn eerste tegenstander is echter van zoveel klasse dat Huub niet de kans krijgt zijn opdracht uit te voeren en hij nu wel weet dat hij vanaf het moment dat hij de mat opstapt reeds 100% alert moet zijn, vooral in zijn pakking. Deze gaat dan ook vrij snel verloren en mag hij in zijn herkansingspartij weder proberen zijn opdracht uit te voeren. Dit begint goed maar komt hij snel in het grondgevecht terecht en in een houdgreep. Met 2 verliespartijen mag hij zich omkleden.

Sil, -12 jaar, heeft er vandaag zin in en mag in zijn eerste partij gelijk tegen de latere winnaar van het toernooi. Door een voetfout wordt Sil uiteindelijk op zijn rug geworpen waardoor hij verliest. In zijn 2e wedstrijd staat Sil weer goed op de mat en wint na 2 minuten strijd zijn partij op beslissing van de scheidsrechter. In zijn 3e wedstrijd komt hij na een minuut achter ondanks de betere judoka te zijn in zijn wedstrijd. Echter kan hij de achterstand niet meer goed maken. Sil is de enige die aanvalt maar kan zijn tegenstander niet op de rug werpen. Sil mag na 2 verliespartijen zich gaan omkleden en zich gaan opmaken voor volgend jaar in het -15 jaar circuit.

Jari die bij de -18 jaar judoot, mag in zijn 1ste partij tegen een stadsgenoot judoën en komt na een minuut op voorsprong. Echter weet hij deze niet vast te houden en komt na 2½ minuut in een houdgreep terecht waar hij niet uitkomt om alsnog de wedstrijd te verliezen. In zijn 2e partij is zijn tegenstander laatste jaar -18 en te sterk voor Jari. Na 2 verliespartijen is Jari uitgeschakeld.

Kay, -12 jaar, zit in een poule van 6 judoka en mag lekker 5 wedstrijden maken. In zijn 1ste wedstrijd is Kay eigenlijk de sterkere judoka, maar verliest hij toch op beslissing van de scheidsrechter. In zijn 2e wedstrijd is hij duidelijk de betere en wint deze na 2 minuten strijd overtuigend door een prachtige punt te maken. In zijn 3e partij kan hij geen potten breken tegen de latere kampioen van vandaag. Partij nummer 4 is hij zo goed aan het judoën dat hij zijn tegenstander met een fraaie worp direct op de rug werpt en met ippon snel klaar is. In zijn laatste partij is het nog spannend en is Kay weer duidelijk de betere judoka. Echter wordt er niet gescoord door beide judoka maar wijst de scheidsrechter hem als terechte winnaar aan. Hierdoor wordt Kay op punten 3e i.p.v. 2e en mag het brons mee naar huis nemen. Kay mag zich nu ook gaan opmaken voor volgend jaar in het -15 jaar circuit.

Alle judoka van Judo Ryu Ichidai hebben vandaag enorm hun best gedaan en een enorme strijd geleverd!
Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2017, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.