DK-12j MN Zilver voor Roan

20160402_100109068_iOS Vandaag op zaterdag 2 april 2016 reizen we af naar het inmiddels vertrouwde Ede om aan het districtskampioenschappen onder 10 en 12 jaar deel te nemen. Judo Ryu Ichidai heeft alleen Roan en Sil die deelnemen bij de jongens -12 jaar. Sil in zijn nieuwe gewichtsklasse -38kg en Roan bij de -50kg.

Sil begint goed, zit in een poule van 20 judoka en is in zijn 2 partijen de enige die aanvalt, maar laat zich wel bij zijn aanvallen door zijn tegenstanders overnemen. Hij verliest in zijn eerste partij van de latere kampioen (die kampioen is geworden zonder 1 aanval gemaakt te hebben! Maar kan enorm goed afwachten om over te nemen.), en in zijn 2de partij is het van hetzelfde. Toch een goede Sil gezien en heeft hij met zijn 34,7kg het erg goed gedaan vandaag. Hij weet waar hij gevoelig voor is en zullen we in de trainingen moeten gaan werken aan nog meer snelheid van zijn aanvallen.

20160402_134344862_iOS Roan is al weken gebrand voor dit toernooi en is lichtelijk wat gespannen. Hij zit in een poule van 5 judoka en mag lekker 4 wedstrijden maken. Dat zie je ook in zijn eerste partij en verliest deze dan ook van de latere districtskampioen Midden Nederland.
Bij zijn 2de partij staat hij tegen een sterke tegenstander goed te judoën. Hij komt nog wel achter met een Yuko maar hersteld dit door zijn tegenstander in een niet uitkomende houdgreep vast te houden en wint alsnog met ippon.
In zijn 3de wedstrijd houd hij zich zo goed aan zijn opdrachten dat hij, zoals het achteraf leek, vrij gemakkelijk 2 keer een Waza-Ari scoorde en deze winnend afsloot.
Zijn 4de partij is er een in de spannende categorieën, aangezien Roan pas in de laatste seconden een Waza-Ari weet te scoren door op tijd zijn tegenstander naar achteren over te nemen. De gehele wedstrijd is hij wel de dominante judoka maar weet geen score te maken. Dit aangezien zijn tegenstander enorm aan zijn nek bleef hangen alsof ze eeuwige vrienden waren, maar ook goed zijn zwaartepunt kon verlagen (zowel contra naar voren als achteren toe), als Roan hem of naar voren of achteren uit balans wilde brengen.

Met 3 gewonnen wedstrijden en goed judo weet Roan het zilver te pakken op dit districtskampioenschappen. Hij is bovendien de eerste judoka van Judo Ryu Ichidai die een medaille op een Districtskampioenschappen weet te winnen. Tevens laat hij zien dat de stappen die hij telkens maakt dit jaar inmiddels een 100% podium score oplevert. Gefeliciteerd Roan en ga zo door kerel.

20160402_134306383_iOS

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.