In Oprichting Dojo Judo Ryu Ichidai

Deze nieuwe judoschool van Nerderland gaat rond juli 2013 haar dojo in Nijmegen openen. Althans, dit is vooralsnog de planning.
Ondergetekende is op dit moment bezig met zijn judoleraar A opleiding en zal deze eind mei 2013 in het bezit hebben mits wij voldoen aan de eisen die gesteld worden door de JBN (Judo Bond Nederland). Minimaal 2de dan judo in bezit hebben en de opleiding met succes gehaald.

Als o.a. oud Nederlands kampioen en les gehad te hebben van de beste judoleraren van Nederland, ben ik zelfverzekerd dat de opleiding met succes wordt afgerond. Natuurlijk zal ik er zelf alles aan moeten doen en krijg je deze licientie niet vanzelf. Mijn oude judo leraren zijn Bill Gillissen, Huub Janssen en Willem Visser.

Daarbij ben ik als wedstrijd judoka lid geweest van de beste judoschool van Nederland (toen der tijd), waar ik judoles kreeg van sensei Willem Visser die de judoschool Judo Ryu Nijmegen in 1976 had opgericht. Ik heb nog nooit zoveel kampioenen bij elkaar, waaronder trainingsmaatje Ben Spijkers, in één dojo gezien, een unicum. Jammerlijk heb ik zijn laatste training in Nijmegen mogen meemaken waarbij Judo Ryu Nijmegen op 1 november 2001 zijn deuren heeft gesloten. In Bergen (L), heeft hij de huidige Judo Ryu Maasduinen nieuw leven ingeblazen, waar sensei Jorien van Beek nu alle judolessen voor haar rekening neemt. Willem Visser heeft de 8ste dan in het judo, 3de dan Jiu Jitsu en is toegetreden tot het selecte gezelschap mensen dat zich expert van de IJF (Internationale Judo Federatie) mag noemen. Wereldwijd zijn er slechts vijf experts die zich gedurende het hele jaar bezighouden met het internationale judo.
Meer info Willem Visser -> klik hier.

Jorien van Beek heeft de 5de dan judo JBN, 4de dan Kodokan (is tevens oud lid van Judo Ryu Nijmegen), en is mijn huidige praktijkbegeleidster voor de opleiding judoleraar A.
Bij Judo Ryu Maasduinen ben ik op vrijdag praktijk stage aan het lopen van 16:15 uur tot 20:30 uur.

Mijn andere praktijkbegeleider voor de opleiding judoleraar A is Rudi Verhagen, 5de dan Judo JBN (oud lid Judo Ryu Nijmegen), eigenaar van Sportinstituut Verhagen in Venray. Daar ben ik op dinsdagavond van 19:15 uur tot 20:30 uur en op woensdag middag van 16:30 uur tot 18:30 uur in de dojo in Boxmeer mijn stage aan het lopen.

Met mijn begeleiders heb ik alle vertrouwen dat ze mij nog meer het juiste zullen gaan leren om deze opleiding judoleraar A tot een succes te volbrengen. Wij gaan voor de ippon!

Sayonara,

Jacobus Iliadis

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2012, op dit artikel rust copyright.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.