19e JRM Kamp in Stevensbeek: Groot Succes!

IMG_1159Vrijdagavond om 18:00 uur vertrokken vanaf de kerk in Vierlingsbeek de Mini’s en Maxi’s voor het 19e Judo Ryu Maassduinen Kamp. Helaas kon de geblesseerde Marijke niet meefietsen, maar zij mocht met Jorien mee.

De Maxi’s vertrokken richting de Maas om vervolgens bij het huis van Yvet Willems uit te komen waar een gave stormbaan in de wei was gebouwd. Onder de modder vertrokken ze daarna naar het Schaartsven om zich even schoon te spoelen en een luchtbeddenrace te houden.

Ondertussen waren de Mini’s vertrokken richting Vortum-Mullum om daar te pauzeren bij het ‘speeltuintje’. Ongelooflijk knap hoe deze veelal jonge kinderen al zo goed aan het fietsen waren.

IMG_1158Daarna reden zij door naar het kampterrein van Jeugdbeweging Stevensbeek aan de Radioweg.

Op het kamp werden snel alle bedden opgebouwd en had Leo Elbers de soep alweer warm. Maar het kampterrein verkennen was zoals altijd veel belangrijker.

Nadat de Maxi’s ook op het terrein zijn gearriveerd, hun tenten hebben gebouwd en van Leo’s soep hebben genoten, wordt gestart met Levend Stratego. Ons traditionele openingsspel van het JRM Kamp!

IMG_1162Zaterdag gingen de maxi’s eerst buksschieten en vervolgens d.m.v. een coördinatentocht naar de Radioplassen voor de Highland Games. De mini’s hadden een fotospeurtocht, gevolgd door een Zeskamp, waarbij Garrett Kucera het eerste record Judopakhangen neerzette met 12’15”. In de middag trok de hele groep naar het water voor een verfrissende duik. ‘s Avonds speelden de mini’s, nadat de frieten waren weggewerkt, een potje Ren je Rot! om vervolgens rondom de BBQ/ het kampvuur plaats te nemen. Een voor een kroop iedereen in hun bed en rond 01:00 uur was het stil.

Zondagochtend werden diverse prijzen uitgereikt. Rick Rombouts, Peter Baartz en Tamara Elbers kregen een prijs voor hun behulpzaamheid. De teams van Deborah en Yvonne die voor de Zeskamp en Garret voor zijn PR. Daarna bleek Jarno Buddiger de beste mini, hij kreeg de unieke rugzak en Toon Megens mocht de beker voor de maxi’s in ontvangst nemen.

Als laatste ging het dan echt gebeuren. Nadat Kas (volledig), Max en Roel (beiden zo’n 12mm) op zaterdag al onder handen waren genomen, ging op zondag het haar van Jorien eraf. Met bijna € 1.200,00 in de pot was dit het moment waar velen het hele kamp op hadden gewacht. Ook de ouders waren speciaal eerder naar Stevensbeek afgereisd om dit bijzondere moment mee te maken.

IMG_1199

IMG_1217

Bron: Jorien van Beek

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.