Olympiër Denny Ebbers overleden

Denny Ebbers Judo Ryu NijmegenDenny Ebbers (41) is in de nacht van dinsdag op woensdag 22 juli 2015 overleden. Denny Ebbers, voormalig topjudoka en olympiër, is een oud clubgenoot en trainingsmaatje van onze sensei Cobus Iliadis bij het voormalige Judo Ryu Nijmegen van Willem Visser.

Zijn kinderen waren lid bij Judo Ryu Maasduinen waarvan de jongste Cas Ebbers, nog onlangs op het toernooi in Beuningen gecoacht werd door Cobus, waar Cas goud haalde voor zijn vader.

Hij leefde ruim zes jaar met een tumor in de hersenstam. Vijf dagen voor zijn overlijden op 17 juli 2015 heeft deze rasechte Nijmegenaar nog zijn 41e verjaardag gevierd.

IMG_1615Denny was altijd als jong ventje een zeer vrolijke jongen die altijd lachte en in was voor een grap. Zo is hij een schoolvoorbeeld voor onze jeugdjudoka dat je eerst moet leren vallen om weer te kunnen gaan staan om te judoën. Dat je kan winnen als je eerst leert verliezen. En alles wat hij deed op de mat, deed hij met een lach en veel plezier. Hij had energy voor 2!

Als je toen der tijd Denny in de training wierp, stond hij altijd weer lachend op om weer als een leeuw in den aanval te gaan en niet op te geven. Opgeven staat niet in zijn woordenboek. Een karakter mentaliteit die hij tot op het laatst in bezit heeft gehad. Helaas heeft hij de strijd tegen zijn ernstige ziekte niet kunnen overwinnen. Hopelijk heeft hij nu de rust en vrede gevonden.
Rob Kamphuus en Denny Ebbers

Ook is het mooi om te zien hoeveel harten deze goedzak heeft veroverd tijdens zijn loopbaan na het judo. Denny, wij zullen je missen!

Denny Ebbers werd in 1994 Nederlands kampioen bij de senioren én junioren in hetzelfde jaar (totaal 3 keer kampioen van Nederland, 5 keer zilver en 1 keer brons). Als zwaargewicht van het Nijmeegse Judo Ryu veroverde hij in 1995 brons op het Europees kampioenschap in Birmingham en deed hij een jaar later in 1996 mee aan de Olympische Spelen van Atlanta. In 1997 werd Denny Wereldkampioen open klasse bij de militairen in Dubrovnik, daarnaast behaalde hij van 1994 t/m 1998 nog 3 keer zilver op de Wereldkampioenschappen voor militairen.

Denny Ebbers wordt morgen op maandag 27 juli om 12.00 uur gecremeerd in Crematorium en Uitvaartcentrum Beuningen waar we een laatste eer bewijzen aan hem en zijn naaste familie.

Op zondag 9 augustus 2015 zal er nog een documentaire op SBS6 komen over Denny Ebbers. De crematie wordt hierin ook opgenomen. Deze wordt gemaakt door Rob Kamphues voor het programma mijn laatste keer.

Wij wensen dan ook zijn vrouw Ursula, zijn kinderen Bart, Max en Cas, zijn moeder Corry en zijn broer John en familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Vaarwel en rust zacht Denny……

Rouwkaart Denny Ebbers

More 5 posts in In Gedachte category
Recommended for you
Groot judo kampioen Willem (Wim) Ruska

Zaterdag 14 februari 2015 is, op 74-jarige leeftijd, groot judo kampioen Willem (Wim) Ruska overleden....

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.