Fit, Veilig en Valbreken

Instructeur Fit, Veilig en Valbreken Lelystad 18-05-2014Zondag 18 mei trokken Jorien van Beek, Franc Trilsbeek en Cobus Iliadis naar Lelystad (wat een prachtige dojo hebben zij!) voor een cursus Fit, Veilig en Valbreken.

Het eerste gedeelte over weerbaarheid, agressie en angst werd gepresenteerd door Rolf Thijssen. Dit was erg interessant, hier en daar herhaling en af en toe wat nieuwe invalshoeken. Vervolgens tijdens het praktijkgedeelte zijn we ingegaan op het toepassen van valbreken bij ouderen (65+) en stond vooral veiligheid van ouderen centraal.

In de toekomst hebben we nu ook een mogelijkheid gecreëerd om ons te richten op deze doelgroep en gaan we mogelijk ook een cursus Fit, Veilig en Valbreken aanbieden of een vorm daarvan.

Bron: Jorien van Beek, Judo Ryu Maasduinen.

Certificaat Instructeur Fit, Veilig en Valbreken 2014 JBN J

Wat is Fit, Veilig en Valbreken?
Tijdens de cursus kwamen de volgende drie modules Fit, Veilig en Valbreken aan bod. Hieronder worden de drie modules kort beschreven.

Fit
Deze module bestaat uit een reeks oefeningen ter bevordering van het uithoudingsvermogen, versterking van de spierkracht en verbetering van de soepelheid en coördinatie van het lichaam. Naast de spierversterkende oefeningen is er aandacht voor balans en evenwicht.

Veiligheid
Een module die speciaal is ontwikkeld voor ouderen met als doelstelling overwinnen van angst waarin waakzaamheid, weerbaarheid de doelstellingen zijn.
Het voorkomen van en het oplossen van problemen worden uitvoerig getraind.
De doelstelling biedt: VEILIGHEID d.m.v. voldoende afstand te houden en directe aanpak.
Het richten op onze weerbaarheid. De fysieke weerbaarheidstraining geeft je zelfvertrouwen en een onzichtbaar wapen met zich mee. Met respect naar de ander straal je discipline en zekerheid uit.

Valbreken
In deze module staat het valbreken centraal. Er worden diverse valoefeningen aangepast op de mogelijkheden van de senioren en vertaald naar dagelijkse situaties. Door te leren valbreken ontwikkelen de deelnemers een mate van zelfvertrouwen waardoor zij zelfverzekerder de straat op gaan. De oefeningen van grondgymnastiek die hier bij horen worden methodisch opgebouwd zodat ze automatisch overgaan in de valbreek technieken voor ouderen.Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2014, op dit artikel rust copyright.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.