Judo Clinic Voetbalselectie E | SV-Orion Nijmegen

Vandaag is de “Judo Clinic Voetbalselectie E” van start gegaan. Deze wordt gegeven aan de E-selectie van voetbalvereniging SV-Orion uit Nijmegen. Het betreft hier de module “Ichi” uit de reeks judo clinics voor voetballers.

In deze clinic leren de voetballers hun val te breken, judorollen te maken, judotruckjes uit te voeren, judogevecht (randori) te maken, hun balans te houden, weerbaarheid te verhogen en gezamenlijke & persoonlijke welzijn te ontwikkelen. Deze clinic bestaat uit 4 lessen, waarvan vandaag de 1ste en 2de les zijn gegeven aan deze talentvolle sporters.

Deze clinic wordt gegeven in de dojo van het Universitair Sportcentrum Radboud (USC Gymnasion), aan de Heyendaalseweg te Nijmegen.

Judo Clinic Voetbalselectie les 1 en 2 Na afloop van de laatste les, krijgen alle deelnemers een diploma uitgereikt voor hun vaardigheden die tijdens de lessen zijn aangeleerd.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze voetballers door de lessen een beter mens in de maatschappij zullen zijn, en niet te vergeten, beter zullen gaan voetballen tijdens de wedstrijden op het veld. Tevens zullen ze hierdoor minder blessures gaan oplopen en alles voetballend gaan oplossen door het respect die ze geven door hun judo moraal.

Wij adviseren wel om na deze Judo Clinic de modulen “Ni” en verder te gaan volgen, om alsmaar beter te gaan worden in het uitvoeren van deze kwaliteiten.

De voorzitter van SV-Orion heeft een blog en reeds eerder hierover een kort verhaal geschreven. Deze is hier na te lezen op de website van SV-Orion.

Bent u als voetbalclub of vereniging geïnteresseerd in deze “Judo Clinic” voor voetballers? Neem dan contact met ons, en wij zullen u verder informeren wat de mogelijkheden zijn.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2013, op dit artikel rust copyright.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.