Judo Clinic Voetbalselectie MD1 | SV-Orion Nijmegen

Orion MD1Vandaag dinsdag 20 januari 2015 is de “Judo Clinic Voetbalselectie meiden MD1” van start gegaan. Deze wordt gegeven aan de MD1-selectie van voetbalvereniging SV-Orion uit Nijmegen. Het betreft hier de module “Ichi” uit de reeks judo clinics voor voetballers.

In deze clinic leren de jonge voetbalsters (Orionisten) hun val te breken, judorollen te maken, judotruckjes uit te voeren, judogevecht (randori) te maken, hun balans te houden, weerbaarheid te verhogen en gezamenlijke & persoonlijke welzijn te ontwikkelen. Deze clinic bestaat uit 6 lessen, waarvan vandaag de eerste is gegeven. Deze talentvolle groep van sporters, bestaat uit 18 jonge meiden in de leeftijdsklasse 2002, 2003 en 2004.

Meiden MD1 OrionNa veel gegiechel, grappen en grollen hebben deze jonge Orionisten voor het eerst kennis kunnen maken met de judo sport om zichzelf te gaan ontdekken en nog beter te gaan ontwikkelen. Behalve motorische en oriëntende vaardigheden, ook qua mentale en fysieke weerbaarheid zodat ze straks in het veld nog beter de strijd aan kunnen gaan en niet meer zo snel afschrikken voor wat lichamelijk contact van de tegenstanders tijdens hun duels in de voetbalwedstrijden. Door te weten hoe ze kunnen vallen en of rollen, maar wellicht nog beter, in de duels om de bal in balans blijven en de tegenstander straks een stap voor is!

Orion MD1 Ne-Waza randoriDeze clinic wordt gegeven in de gymzaal “Ark van Oost”, aan de Cipresstraat te Nijmegen en is er na afloop van elke les drinken voor de deelnemers.

Na afloop van de laatste les, krijgen alle deelnemers een diploma uitgereikt voor hun vaardigheden die tijdens de lessen zijn aangeleerd.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze voetballers door de lessen een beter mens in de maatschappij zullen zijn, en niet te vergeten, beter zullen gaan voetballen tijdens de wedstrijden op het veld. Tevens zullen ze hierdoor minder blessures gaan oplopen en alles voetballend gaan oplossen door het respect die ze elkaar geven door hun judo moraal.

Orion MD1 randoriFoto’s gemaakt tijdens de judo lessen van deze meiden kunt u hier bekijken op onze facebook pagina.

Wij adviseren wel om na deze Judo Clinic de modulen “Ni” en verder te gaan volgen, om alsmaar beter te gaan worden in het uitvoeren van deze kwaliteiten.

Bent u als voetbalclub of ander sportvereniging geïnteresseerd in deze “Judo Clinic”? Neem dan contact met ons, en wij zullen u verder informeren wat de mogelijkheden zijn.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.