Groesbeek 2015: 2x Goud, 3x zilver, 1x brons

Zondag 18 januari trokken de jongste wedstrijdjudoka van Judo Ryu Maasduinen en Judo Ryu Ichidai onder leiding van Yvet Willems, Cobus Iliadis en Roel Jetten naar het breedtesporttoernooi in Groesbeek. Hier worden de judoka ingedeeld in groepen met weinig/geen ervaring en met wat meer wedstrijdervaring. Helaas was de groep niet compleet door ziekte en blessures.

Zylun 3de Groesbeek 2015In de eerste groep wist Jesse Kamps het goud mee terug te nemen naar Afferden en hij zette gewoon zijn reeks overwinningen van 2014 in 2015 door. Marijke Jetten gaat elke training steeds een beetje beter judoën, dus een podiumplaats zit eraan te komen, vandaag was het een 5e plaats. Voor JRI pakt Zylun Delhoofen (foto) brons door twee partijen te winnen met goed judo. Daarbij verliest ze op beslissing van de latere kampioen en had er meer in gezeten. Niek Goossens staat goed zijn partijen te draaien maar wint ze nog niet en wordt 5e. Bij de tweede groep pakte Jolanda Peeters één overwinning op beslissing, maar belandde toch net naast het podium, vierde. JRI judoka Amin Kamkoumi wordt ook vierde en Sil Iliadis vijfde. Beide hebben ze hun best gedaan maar komen nog wat ervaring te kort tegen de hogere banden (oranje) waar ze tegen stonden te judoën.

In de derde groep konden eerstejaars -15 judoka mooi ervaring opdoen, helaas kon Sidney Houkes niet meedoen (deze jeugdprins had allerlei media-activiteiten), maar JRI judoka Tim Mulder werd vijfde met bergen ervaring.

Bij de -10 judoka pakte Cas Ebbers een mooie zilveren medaille. Ryan Hatami wist nog één partij te winnen en wordt vierde. Lars Janssen draaide goed in zijn eerste toernooi -10 jaar en werd vijfde.

Peter 2de Groesbeek 2015JRI judoka Peter Spanjaard (foto) weet steeds beter zijn lichaam te gebruiken wat eerst vooral alleen maar in de weg zat en judoot naar het zilver door 2 wedstrijden te winnen. JRI judoka’s Marnix Dijkmans en Wolf Lally, op zijn eerste toernooi, pakken beiden een vierde plaats. Helaas voor hun nog geen winstpartijen maar wel een hoop ervaring.

Robin Janssen draaide een degelijk toernooi en wint goud. Hij moet komende weken in de training meer zelf aanvallen, veel techniek trainen, zodat we de volgende keer wat meer RYU in zijn judo kunnen zien! Jari Iliadis (JRM & JRI judoka) weet geen wedstrijd te winnen en wordt vijfde bij de -15 jaar. Ook Jari zal zelf meer moeten gaan aanvallen. Nu staat hij bijna elke pot 3 minuten goed te knokken op de mat en verliest op het nippertje door vooral tegen zichzelf te vechten waardoor er onnodig verloren wordt.

Syrah 2de Groesbeek 2015Als laatste van de dag waren Yvonne Peeters en JRI judoka Syrah Delhoofen (foto) aan de beurt. Yvonne wist één partij te winnen op beslissing, maar haar tegenstanders wonnen op waza-ari en ippon, daardoor werd Yvonne op punten vierde (beslissing is 1 punt, yuko = 5, waza-ari = 7 en ippon = 10). Syrah mocht alleen maar tegen hogere banden en pakte knap zilver door zeer aanvallend te judoën waardoor ze 2 van de 3 partijen wist te winnen.

Bron: Jorien van Beek, Judo Ryu Maasduinen.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.