Puntencompetitie 04-10-2015

Vandaag hebben Skaj, Sil, Daan en Syrah deelgenomen aan de puntencompetitie in Nijmegen.

Skaj had vandaag bij de -8 jaar zijn dag niet en werd in zijn eerste partij hard aangepakt en zowat gekilled tijdens de houdgreep waar hij in terecht kwam. Was geschrokken, vond het niet leuk, kreeg hoofdpijn en heeft verder niet meer mee gedaan. Door aanwezig te zijn heeft hij vandaag 1,50 punt gekregen en staat nu op een totaal van 5,50 punten. De volgende keer zal hij zijn 6 punten diploma in ontvangst mogen nemen, als hij nog zou willen na de pech vandaag.

Daan Strijbos 04-10-2015Daan, Sil en Syrah waren bij de -13 jaar goed bezig met hun judospel. Alle drie hielden zij zich goed aan hun opdrachten en lieten zij goed judo zien.

Daan liet zich in zijn eerste partij nog verassen en verloor deze nipt. Daarna herstelde hij zijn pakking en bewegelijkheid waardoor hij 1 partij onbeslist, en 2 partijen wist te winnen met een Yuko en Waza-Ari. Als Daan nu nog zijn technieken meer durft te gebruiken en echt af werpt, zal hij nog meer kunnen scoren. Hij mocht vandaag zijn eerste keer deelname medaille in ontvangst nemen en scoorde vandaag 3,25 punten.

Sil Iliadis 04-10-2015Sil begon vandaag wat traag en speelde zijn eerste 2 partijen onbeslist. Bracht de tegenstanders wel uit balans, maar vergat ze goed af te werpen en de rug naar de mat door te sturen. De derde werd gewonnen met Waza-Ari en de laatste werd net verloren door even zijn hand iets te laag op de kraag te houden waardoor de ander om zijn hoofd kon grijpen en hij een Waza-Ari tegen kreeg. Sil verdiende vandaag 3 punten waardoor zijn totaal stand op 6,25 punten komt en hij een 6 punten diploma in ontvangst mocht nemen.

Syrah, die ingedeeld was bij 1 ander meisje en 3 jongens, was wat zenuwachtig maar stond weer als altijd goed te knokken. Haar eerste partij tegen het andere meisje werd gewonnen met Yuko. Syrah Delhoofen 04-10-2015 De tweede partij werd net verloren met Waza-Ari. Haar derde partij was voor haar zwaar aangezien zij de jongen waar ze tegen streed fysiek sterker was, niet te min bleef ze tot het einde judoën. Wellicht was dit een warming -up voor haar laatste partij aangezien de jongen letterlijk alle hoeken van de mat liet zien. Deze werd uiteraard gewonnen en heeft ze vandaag 3 punten verdiend. Zij mocht vandaag haar eerste keer deelname medaille in ontvangst nemen

Voor Sil, Daan en Syrah rest volgende week het Districtstoernooi Midden-Nederland -10 en -12 jaar, en hopelijk was vandaag voor hun een goede generale voor aankomend weekend.

Overzicht Judo Ryu Ichidai judoka’s + puntenstand 2015 t/m d.d. 4 oktober 2015
Sil Iliadis – 6,25 pnt.
Skaj Pastoors – 5,50 pnt.
Dani Mohamed – 4,75 pnt.
Roan Groothuis – 3,50 pnt.
Daan Strijbos – 3,50 pnt.
Kareem Mohamed – 3,25 pnt.
Syrah Delhoofen – 3,00 pnt.
Lucas Thönissen – 1,75 pnt.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.