Amerhaltoernooi Made sterk bezet

Zondag 27 september hebben Jari en Sil deelgenomen aan het sterk bezet Amerhaltoernooi in Made.

Al bij de eerste weging van 7:45 uur tot 9:00 uur liep de weging / het toernooi ruim een half uur uit door de hoeveelheid deelnemers die zich hadden ingeschreven.

Sil Iliadis MadeSil mocht in de ochtend met een poule van 28 deelnemers aanvangen en won zijn eerste wedstrijd overtuigend. Hij kon nog net geen punt scoren maar waren zijn aanvallen en balansverstoringen genoeg om zijn tegenstander op 2 shido’s voor passiviteit te zetten en hiermee zijn eerste partij naar zich toe te trekken. In zijn tweede partij werd hij nog overgenomen doordat zijn inzet te traag was en hij hiermee een yuko tegen kreeg. Echter herstelde hij zich sterk door alsnog zijn tegenstander te werpen met O-Uchi-Gari (yuko), en in een niet uit te komen houdgreep vast te houden (Ippon). Zijn kwartfinale partij gaat gelijk op en op het eind vergeet hij op de grond de been van zijn tegenstander in te klemmen waardoor hij in een houdgreep komt. Hier komt hij niet meer uit en verliest deze helaas. In de herkansing gaat het zelfde liedje op, en draait hij net de verkeerde kant op zo in de houdgreep van zijn tegenstander en verliest ook deze partij. Sil heeft zeer goed gejudood. En op dit sterk bezet toernooi toch zijn 2 winstpartijen meegepikt en gaat per toernooi steeds een stapje vooruit.

Jari Iliadis MadeJari mocht in de middag, na een anderhalf uur uitloop van het toernooi ook eindelijk van start in een poule van 26 man. Alles gaat goed in zijn eerste partij tot hij te overmoedig wordt door zijn grotere tegenstander buitenlangs aan te vallen met O-Soto-Gari, een worp die hij bovendien niet veel doet. Zonder een goede balansverstoring wordt hij binnen een minuut overgenomen en gelijk afgestraft voor zijn halve inzet van zijn beenworp. In de herkansing was hij gebrand deze te winnen en is hij zelfs even heer en meester in deze partij. Hij domineert zijn tegenstander volledig en weet zelfs een fraaie Waza-ari te scoren met Tai-Otoshi, ook een worp die hij nauwelijks in zijn judo maakt. Toch kan hij af en toe niet de mouw controleren van zijn tegenstander die telkens zijn arm voor het hoofd van Jari slaat om een Maki-Komi techniek te maken en Jari achter het been blijft hangen om vervolgens een Waza-Ari tegen te krijgen. Vervolgens heeft hij zijn pakking weer in orde en de mouw van zijn tegenstander gecontroleerd vast tot de laatste 10 seconden. Zijn tegenstander komt los met de mouw en maakt direct de Maki-Komi om vervolgens zijn tweede Waza-Ari te scoren waardoor Jari alsnog de herkansing verliest. Weer goede leermomenten voor Jari en begint hij steeds bewegelijker te worden, beter weerstand te bieden en aanvallender zijn wedstrijden te maken.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.