1xGoud 2xBrons | Top Judo Toernooi Almere 2016

Vandaag staan Jari, Roan & Sil op de wedstrijdmat in Almere. Dit is de eerste keer dat wij als Judo Ryu Ichidai meedoen aan de 5e Top Judo Toernooi Almere. Voor de eerste indruk een zeer goed opgezet toernooi waarbij zelfs de parkeerplaatsen en entree voor het publiek gratis is.

Jari mag als eerste bij de -15 jaar aantreden in zijn nieuwe gewicht -55kg en wint zijn eerste 2 wedstrijden met ippon. Daarna verliest hij er 2 doordat hij overgenomen wordt. Omdat er vandaag in poules van 5 man wordt gestreden mag hij het brons om laten hangen. Dit was tevens zijn laatste toernooi bij de -15 jaar en mag hij volgend jaar het gaan proberen bij de -18 jaar.
img_7533

Sil mag in een poule van 4 man bij de -12 jaar, -38kg, met zijn 35 kg aantreden. Zijn eerste pot wint hij op Hantei (beslissing van de scheidsrechter), doordat hij de actievste judoka is met de meeste aanvallen. Daarna wint hij zijn tweede wedstrijd met een Yuko met een armworp. Zijn laatste partij is hij weder de betere judoka doordat hij actiever en meer deed aanvallen dan zijn tegenstander op Hantei. Hiermee wordt hij kampioen door al zijn partijen winnend af te sluiten.
img_7545

Als laatste mag Roan aanvangen bij de -12 jaar, +50kg, in een poule van 4 man. Hij begint sterk zijn eerste wedstrijd, komt ook voor met een Yuko door een heupworp, maar maakt 1 fout waarbij hij gelijk wordt afgestraft. Hij laat even zijn pakking los en wordt naar de grond geworpen om vervolgens in een niet uit te komen houdgreep te belanden. Zijn 2de pot is spannend te noemen tegen zijn meer ervarende en sterkere tegenstander. Hij komt wel achter met een Yuko, maar staat zelf goed te knokken. Daarna krijgt hij nog een Shido (kleine straf) en een Yuko tegen door een overname, maar staat hij nu beter en is zijn pakking veel beter. Toch blijft hij aanvallen en kan dan uiteindelijk zijn tegenstander naar de grond werken om vervolgens een houdgreep te maken. Echter is net het zakje gevallen, de tijd om, waardoor deze verloren gaat. In zijn laatste partij is hij veel beter dan zijn tegenstander en maakt 2 keer een Waza-ari door een beenworp en vervolgens een houdgreep. Hierdoor mag hij het brons in ontvangst nemen. Voor Roan zijn laatste -12 jaar toernooi en gaat hij zich nu opmaken voor de -15 jaar categorie in 2017.
img_7554

Ze hebben alle 3 enorm goed hun best gedaan en weer veel geleerd! En dat is op deze leeftijd belangrijker dan winnen.
img_7557

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.