Geen podiumplaatsen in Oss | Sioss Toernooi 2017

Vandaag strijden Jari, Huub, Kay en Sil in Oss op het eerste judotoernooi na de zomervakantie.

Jari, bij de -18 jaar en in zijn oude gewicht -55kg verliest zijn eerste 2 partijen op de grond. Staat verder goed en is zijn pakking in orde maar meer zit er vandaag niet in.

Sil, bij de -12 jaar en in zijn nieuwe gewicht -42kg, wint zijn 1ste partij overtuigend. In zijn 2e en 3e partij moet hij tijdens het grondgevecht zich gewonnen geven aan de betere en zwaardere tegenstanders. Is vandaag actief en weet zijn punten te scoren.

Kay, bij de -12 jaar en +50kg laat zich verassen in zijn 1ste partij en verliest deze vrij snel. In zijn 2e partij weet hij de winst naar zich toe te trekken door goed te judoën. Daarna mag hij om het brons strijden en komt snel achter door een overname en weet deze niet meer om te buigen en wordt hierdoor 5e in Oss.

Huub, bij de -15 jaar en in zijn nieuwe gewicht -46kg, is voor het eerst op een ‘echt’ groot toernooi. Hij heeft enorm zijn best gedaan en verliest op ervaring van de meer ervaren tegenstanders. Al was de laatste vrij spannend, aangezien hij bij de aanvallen telkens goed deed wegstappen. Maar bij een ingehaakt been van beide judoka was zijn tegenstander net iets sterker om hem op de rug te werpen.

De kop is eraf voor het begin van het nieuw judoseizoen najaar 2017!


Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2017, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.