1xGoud 2xZilver | Leeuwentoernooi 2017

Vandaag staat het laatste toernooi voor de zomervakantie op het programma. Op dit erg leuk toernooi in Boven-Leeuwen zijn Kay, Sil en Byan voor Judo Ryu Ichidai aanwezig om te strijden voor de hand van de leeuw. Want als je zilver wint, mag je hand in hand lopen met de leeuw naar de prijsuitreiking. Althans, dit gebeurde in de voorgaande jaren! Vandaag blijkt het achteraf anders te gaan.

Alle 3 de judoka mogen vandaag in het eerste blok wegen en hun wedstrijden maken. Kay en Sil bij de -12 jarigen en Byan bij de -8 jarigen.
Kay en Sil hebben vandaag een poule van 4 judoka en mogen lekker 3 wedstrijden maken. Byan zit in een poule van 6 man en mag maar liefst 5 keer aantreden op de mat.

Sil Wint zijn eerste wedstrijd overtuigend. Verliest zijn tweede partij door even niet alert te zijn en niet goed zijn tegenstander vast te pakken. Zijn derde partij wordt weer overtuigend gewonnen waardoor Sil het Zilver mee naar huis mag nemen.

Kay verliest zijn eerste wedstrijd maar nipt. Wint zijn tweede en derde partij overtuigend waardoor hij vandaag het zilver mee naar huis neemt.

Byan is vandaag gretig en hongerig om kampioen te worden en maakt dat vandaag overtuigend waar door alle 5 de wedstrijden met ippon te winnen. Hij wordt vandaag hiermee overtuigend kampioen en neemt het goud mee naar Nijmegen.

(Foto 1 hieronder: Byan op het podium als een echte kampioen).

(Foto 2 hieronder: Sil op de 2e plaatst).

(Foto 3 hieronder: Kay op de 2e plaats).

(Foto 4 hieronder: Onze toppers en kanjers van vandaag).

En zoals de vader van Byan op Facebook zegt:

Goed gedaan Ryu Warriors!

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2017, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.