1xZilver | Amerhaltoernooi Made 2017

Vandaag staan Jari, Huub, Kay, Sil en Byan op het altijd sterk bezet Amerhal judotoernooi in Made.

Byan mag bij de -8 jaar aanvangen in blok 2 bij de -27 kg. Er zijn 4 deelnemers en mag lekker 3 wedstrijden maken. Zijn eerste wint hij door een mooie worp te maken en daarna verliest hij 2 keer door zijn gretigheid in zijn aanvallen waardoor hij wordt overgenomen. Ondanks hij 3e wordt mag hij geen prijs in ontvangst nemen door de wedstrijdregels die vandaag gelden, d.w.z. dat er bij 4 deelnemers alleen goud en zilver wordt uitgereikt.

Huub gaat in blok 3 bij de -15 jaar, -46 kg van start en is hij de eerste ronde vrijgeloot. Daarna verliest hij zijn 2 wedstrijden in een deelnemersveld van 36 man. Dit is zijn 2de grote toernooi en bespeuren wij al vooruitgang in zijn judo. Dat Huub ervaring te kort komt is duidelijk, maar weet zich toch nog goed te houden tussen de betere judoka.

Jari, Kay en Sil komen als laatste in blok 4 op de mat.

Sil bij de -12 jaar, -42 kg, deelnemersveld van 21 man, is nog niet helemaal wakker en wordt 2 keer overgenomen en kan zich gaan omkleden.

Kay bij de -12 jaar, +55 kg, deelnemersveld van 7 man, is daar in tegen wel wakker en weet 3 wedstrijden op rij te winnen door actief te judoën en zijn scores te maken. In de eerste met ippon door zijn tegenstander in de houdgreep vast te houden. In zijn 2e wedstrijd doordat zijn tegenstander 3 straffen, shido, krijgt en wordt gediskwalificeerd. En in zijn 3e partij door een Waza-Ari te scoren met een beenworp. Mede door dit mag hij in de finale aantreden tegen een Belg en komt snel op een Waza-Ari achterstand doordat hij even de mouw van zijn tegenstander niet vast had om vervolgens op zijn schouderworp te lopen. Daarna gaat het lang gelijk op maar kan hij de achterstand niet meer ombuigen. Kay neemt vandaag het zilver mee naar huis.

Jari bij de -18 jaar, -60 kg, deelnemersveld van 9 man, is vandaag te zwaar voor de -55kg. In zijn nieuw gewicht komt hij kracht te kort en is hij na een vrij loting net niet slim genoeg in zijn judo, om vervolgens deze pot te verliezen. In de herkansing zijn er verder geen tegenstanders waardoor hij gelijk in zijn laatste partij om het brons mag strijden. Hij wordt echter overgenomen en vergeet snel naar zijn buik te draaien waardoor hij in een houdgreep terecht komt om vervolgens 5e te worden.Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2017, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.