1x Goud en 1x Zilver | 7e Leeuwentoernooi 2016

Vandaag op zondag 12 juni 2016 zijn we voor het eerst op het Leeuwentoernooi in Boven-Leeuwen.

IMG_6086 In de vroege ochtend mogen eerst Roan en Huub aantreden. Sil zal in de namiddag pas van start gaan.

Huub mag gelijk de spits afbijten in een poule van 6 judoka. Huub die nog maar weinig wedstrijdervaring heeft, begint goed door zijn eerste wedstrijd te winnen met een Yuko. Een goed begin is het halve werk. De wedstrijden daarna staat hij telkens een beetje bij beetje beter te judoën en maakt af en toe een score maar verliest uiteindelijk de wedstrijden door onervarenheid.

In zijn laatste partij staat hij zo goed dat zijn tegenstander totaal geen grip op Huub heeft en hem daarom een vuistslag uitdeelt. Die wordt dan wel bestraft door de scheidsrechter met een shido i.p.v. diskwalificatie i.v.m. slaan en mag doorspelen, maar kon Huub zich niet zo snel herpakken door de schrik en laat deze wedstrijd dan ook maar voor wat ie waard is en verliest hem op de grond. Toch veel goed judo van hem gezien en heeft hij het uitstekend gedaan en wordt ie uiteindelijk 5e.

20160612_091634294_iOS Roan mag vandaag ook lekker 5 wedstrijden draaien aangezien hij tevens in een poule van 6 judoka is ingedeeld. Zijn eerste wedstrijd is gelijk spannend en komt hij snel op een Yuko achterstand. Daarna komt hij zelf op een Waza-Ari achterstand doordat hij te snel naar de grond gaat en op zijn rug terecht komt. Het grondgevecht is goed van Roan maar niet handig als je achter staat want dan tikken de seconden weg. Staand weet hij nog wel tot 2 maal een Yuko te scoren maar verliest door tijdverlies op de grond nipt zijn eerste wedstrijd.

Daarna gaat het goed en wint hij overtuigend zijn wedstrijden door zowel staand als via het grondgevecht ippons te scoren. Roan mag hierdoor het zilver mee naar Nijmegen meenemen. En wellicht nog leuker, de hand van de Leeuw vasthouden (wedstrijdmascotte), tijdens de prijsuitreiking.

20160612_141936370_iOS Sil, die als laatst mag aantreden, is moe en heeft het warm en vooral geen zin in de warming-up. Hij wordt door zijn coach toch de mat op gestuurd om in ieder geval wat te rollen en te vallen en vooral rekening te houden dat de wedstrijden vele malen warmer zullen zijn.

Zijn eerste wedstrijd is een pittige tegen een dame die alleen maar haar hand op de rug van Sil kan slaan. Het lijkt niet eens op willen vastpakken, maar de scheidrechters tolereren het allemaal. Zodra Sil de mouw heeft kunnen vastpakken en vooral kunnen vasthouden, maakt hij een goede Sasea en scoort direct een Yuko. Deze eerste partij wint hij met deze score.
Aangezien hij in een poule van 5 judoka zit, wint hij daarna de overige 3 wedstrijden met ippon door vandaag vooral veel te bewegen nadat hij de tegenstanders goed had vastgepakt met twee handen. Hij maakte zowat elke wedstrijd een Waza-Ari en door op de grond zijn tegenstanders in een houdgreep vast te houden voor de winst.
Sil wordt vandaag overtuigend KAMPIOEN in Boven-Leeuwen en is een lang seizoen voor hem geslaagd door het af te sluiten met goud.

Alle drie de judoka hebben vandaag uitstekend acte de presence gegeven en laten zien dat ze kunnen judoën.

IMG_6089 Roan hand in hand met de mascotte.

20160612_091210633_iOS Huub 5de plaats.

20160612_091410825_iOS Roan 2de plaats.

20160612_141853039_iOS Sil Kampioen.

Mascotte Leeuwentoernooi Mascotte Leeuwentoernooi 2016

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.