Puntencompetitie Nijmegen 19 juni 2016

20160619_104511047_iOS Vandaag deden op Vaderdag zondag 19 juni 2016, Roan, Huub en Sil mee met de laatste Nijmeegse Puntencompetitie van het seizoen.

Na een korte warming-up les gegeven door Jennifer, waarbij de kinderen met de ouders gezamenlijk op de mat bezig waren, gingen de laatste wedstrijden van het seizoen van start.

Huub heeft duidelijk na vorige week de smaak te pakken en staat vandaag goed te judoën. Lekker aanvallend te proberen om zijn tegenstander te werpen. Het lukt hem nog niet helemaal in zijn eerste 2 wedstrijden om tot een score te komen, maar kan zijn tegenstander dit ook niet bij hem en zijn deze 2 wedstrijden onbeslist geëindigd. Hij is wel de meest aanvallende judoka in deze wedstrijden.
In zijn 3de wedstrijd werpt hij echter een keer goed zijn tegenstander met een heupworp maar wordt deze inzet niet beloond terwijl hiervoor een Yuko wel terecht zou zijn omdat zijn tegenstander op de zij terecht komt, en wordt deze wedstrijd ook onbeslist beëindigt. Toch staat hij als de meest bewegelijke aanvallende judoka op de mat in zijn wedstrijd.

Zijn laatste en 4de pot is nog beter dan de voorgaande en weet hij uiteindelijk met een blokkerende voettechniek een Yuko te scoren. Later doet hij dat weer en kan hij zelfs zijn tegenstander 20 seconden in de houdgreep houden. Hierdoor weet hij zijn eerste wedstrijd op de puntencompetitie te winnen. Vandaag verliest Huub geen wedstrijd en weet hij 3,25 punten bij zijn totaalstand op te tellen.

20160619_104705762_iOS Sil staat in zijn poule 4 zware wedstrijden te draaien. De eerste drie gaan kansloos verloren en weet hij in de laatste onbeslist uit de strijd te komen. Hij scoort hiermee vandaag 1,75 punten waarmee hij vandaag de 20 punten prijs in ontvangst mocht nemen. Dat was voor hem vandaag ook zijn enige doelstelling waar hij dan ook in is geslaagd.

Roan heeft het vandaag te gemakkelijk en maar een poule van 3 man. Het enige wat hem nog van slag kan brengen is dat er een bij is met een blauwe band. Daar mag hij dan ook gelijk tegen aanvangen. Hij komt snel op een Yuko achter maar weet dat nog om te buigen door zelf daarna ook een Yuko te scoren. Op het moment dat hij de houdgreep wilt vasthouden begint zijn tegenstander te huilen en wordt er mate geroepen voor een blessurebehandeling. Deze wedstrijd eindigt dan ook onbeslist. De 2de wedstrijd wint hij door een goed ingezette armtechniek. Zijn tegenstander heeft in deze wedstrijd een blessurebehandeling nodig en krijgt deze dan ook ruim.

Daarna mocht hij nog een keer aantreden tegen de blauwe bander en weet hij deze te domineren door staand een Yuko te scoren en op de grond zijn tegenstander in een niet uit te komen houdgreep vast te houden. Deze wint hij dan ook overtuigend. De volgende partij wilt zijn tegenstander, dezelfde als die van de 2de pot, niet meer judoën tegen Roan en is hij klaar voor vandaag. Roan kan na vandaag 3,75 punten bij zijn conto bijschrijven.

Huub heeft na vandaag totaal 4,75 punten.
Sil heeft na vandaag totaal 21,50 punten.
Roan heeft na vandaag totaal 26,75 punten.

Dit was de laatste Puntencompetitie voor de zomervakantie 2016. Na de zomer gaan we weer verder met punten sprokkelen en rest ons nu nog het judo examen en onze Gemu-No-Hi.

Wil je ook na de zomervakantie meedoen? Schrijf je dan hier in!

20160619_104640220_iOS
Onze kanjers van vandaag. Goed gedaan jongens!

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.