Heide Judo Toernooi 2016 Ede

Vandaag, zaterdag 4 juni 2016 is het buiten 29°C maar staan Jari en Sil op de wedstrijdmat in Ede in poules om de finale plaatsen te strijden.

Sil mag in een poule van 4 judoka lekker 3 wedstrijden spelen. Helaas gaan zijn eerste twee wedstrijden verloren en heeft hij ook nog geen aanval kunnen maken in deze 2 wedstrijden. in zijn eerste pot krijgt hij 2 keer een Waza-Ari tegen en in zijn 2de pot loopt hij zo achter de tegenstander aan dat hij over zijn heup gaat en een ippon tegen krijgt. Weer wat leer momenten voor Sil.
In zijn derde pot is hij dan eindelijk aan het judoën door telkens aan te vallen en scoort dan ook een shido en Yuko voor. Maar zijn tegenstander is gelukkig door in de laatste seconde binnendoor met het been te maaien waardoor Sil op zijn rug gaat en alsnog met ippon verliest.

20160604_160230000_iOS Jari zit in een poule van 3 man en hoeft maar 2 wedstrijden te spelen om zich bij de laatste 8 te kwalificeren. In zijn eerste pot staat hij goed te judoën tegen een tegenstander uit Haarlem en lijkt het langzaam aan te domineren. Het gaat lang gelijk op en weet Jari bijna te scoren maar draait zijn tegenstander net iets te ver naar zijn buik toe. In het slot van de wedstrijd komen ze beiden op de grond en komt Jari in een houdgreep waarbij hij moest afkloppen aangezien hij geen lucht meer kreeg, aldus Jari. Aangezien zijn 2de tegenstander vrij vlot van zijn eerste tegenstander met ippon had verloren, hoefde Jari alleen van deze te winnen om door te gaan. Aangezien Jari nog niet zo veel ervaring heeft, laat staan tegen Maki Komi technieken, komt hij in het begin snel op een Waza-Ari achterstand. Hij blijft eindeloos aanvallen en zijn tegenstander doet alles behalve judoën. Tactisch natuurlijk slim maar niet om aan te zien, zeker niet datgene wat normaal niet mag in het judo. Zijn tegenstander krijgt dan ook nog de nodige Shido’s door anti judo, passiviteit en uit de mat lopen maar loopt Jari vermoeid in de laatste paar seconde voor de 2de keer op zijn Maki Komi en krijgt weer een Waza-Ari tegen waardoor hij deze verliest. Ook voor Jari veel leermomenten en heeft hij het goed gedaan maar helaas aan het kortste eind getrokken deze warme zomerdag.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.