Beuningen: 2x goud, 1x zilver, 2x brons

Zondag 22 maart trok een grote groep Judo Ryu Maasduinen en Judo Ryu Ichidai judoka naar Beuningen voor het jaarlijkse toernooi van de plaatselijke Judokwai. Dichtbij huis, dus voor sommige judoka was het de tweede wedstrijd dit weekend naast Almelo of de JJCL. In de ochtend nam Cobus Iliadis de coaching op zich, zodat Jorien haar nieuwe neefje kon bewonderen in Almere.

Tamara Elbers (-57, Wellerlooi) won twee partijen overtuigend, maar verloor helaas in de wedstrijd om brons, de vierde plaats. JRI-judoka Zylun Delfhoofen (-25, Nijmegen), Syrah Delhoofen (-36, Nijmegen), Daan Strijbos (-27, Nijmegen), Amin Kamkoumi (-34, Nijmegen), Lars Veldman (-46, Nijmegen) en Sil in actie met zijn grondgevecht. Sil Iliadis (-30, Nijmegen) deden weer de nodige ervaring op, waarbij Sil (op foto) zelfs nog twee partijen overtuigend weet te winnen. Zijn goede inzet tijdens de trainingen en de vele wedstrijdjes waar hij aan deelneemt beginnen langzaam vruchten af te werpen.

Cas Ebbers (+42, Siebengewald en foto) zag de grote beker en wilde deze absoluut winnen. Cas Kampioen! Dat lukte met drie winstpartijen en ’s middags kon Cas trots bij zijn vader op bezoek. Ook Robin Janssen (-42, Siebengewald) stond weer overtuigend te judoën en neemt de grootste beker mee naar huis. Cas en Robin kampioen! Het goede trainen wordt beloond!

In de middag deden -18 jaar judoka Dirk Gijsberts (-50) en Jesse Giesbers (-55) weer de nodige ervaring op. En ook Brian Verhoeven (Siebengewald) draaide een goed toernooi in de -73 kg en wordt vijfde. Leon Poelman (Malden) en Kas Trilsbeek (Nieuw-Bergen) komen elkaar tegen in de -66 kg, waarin Leon dit keer de sterkste is. Hij verliest echter onnodig de finale en wordt tweede. Kas Trilsbeek grijpt helaas net naast brons en eindigt op de ondankbare vierde plaats.

Cobus 3deOndertussen is Silas Sanders (Nieuw Bergen) ook begonnen bij de junioren (-21) tot 73 kg. Hij verliest echter onnodig de kwartfinale, maar knokt zich via de herkansingen terug naar brons.

Ook Cobus Iliadis (Nijmegen en foto) staat weer op de mat en komt oud trainingsmaatje Wim Leeflang tegen, helaas verliest Cobus deze partij. Maar om brons pakt hij winst en neemt ook een beker mee naar huis.

Bron: Jorien van Beek

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.