6e Bossche Paastoernooi in Vught: 4x zilver, 4x brons

Op tweede Paasdag, maandag 6 april, trokken de jongere wedstrijdjudoka van Judo Ryu Maasduinen en Judo Ryu Ichidai voor het eerst naar Vught voor het 6e Bossche Paastoernooi aldaar.

De judoka werden verdeeld in A en B poules voor kinderen met weinig of meer wedstrijdervaring. Hierdoor kon iedereen op het eigen niveau de tatami betreden.

In de ochtend was als eerste de -12 en -15 wedstrijdjeugd aan de beurt.

Jesse Giesbers zette in de -60 kg de goede lijn van het NK door en pakte brons helaas verloor hij in de poule wel van Toon Megens die uiteindelijk het brons deelde met Jesse.Dirk Gijsberts pakte het zilver in een kleine -50 kg poule, terwijl Marijke Jetten ook zilver won door ijzersterk judo. Ondertussen won Jari Iliadis in de -38 kg één partij.

Sil 2de plaats

Bij de beginners pakte Judo Ryu Ichidai judoka Sil Iliadis (foto) het zilver door twee van de drie partijen overtuigend te winnen. Bij zijn laatste partij liet hij zich verrassen waardoor hij net geen kampioen werd. Sil bleef met voettechnieken zijn tegenstander aanvallen terwijl de ander nog geen inzet had gemaakt. Toen Sil besloot buitenlangs aan te vallen werd hij overgenomen en in een niet uit te komen houdgreep gecontroleerd door zijn tegenstander. Sil heeft zeer goed judo laten zien en hij probeert veel uit tijdens zijn wedstrijden.

Wolf Lally (foto) pakte het zilver door twee schitterende ippons te maken en maar één partij te verliezen. Zijn eerste partij was binnen 15 seconden klaar en zo was zijn eerste winstpartij ooit in een wedstrijd een feit.Wolf wint zilver
Verbaasd zoals Wolf was voelde het volgens hem zeer goed een ippon scoren. Tegen zijn tweede tegenstander, die net zo groot als hij was, liet hij zich een beetje intimideren door de groen band die zijn tegenstander droeg. Daarbij vergat Wolf even rechtop te blijven staan en werd hij nadat hij naar de grond werd gestuurd, in een houdgreep gecontroleerd waar Wolf niet uit kwam. Zijn laatste partij tegen een blauwe bander en, kleiner dan Wolf, wist hij zich goed aan zijn opdracht te houden. Deze werd dan ook fraai gewonnen door Wolf met ippon ruim binnen de wedstrijdtijd. Deze partij smaakte volgens hem nog zoeter dan zijn eerste van vandaag. Hij stond goed te judoën tegen de hogere banden en verbaasde behalve zichzelf ook zijn trainer Cobus dat het goede trainen van de laatste tijd nu al vruchten afwerpt.

Lars Veldman (foto) pakte het brons en weet de laatste twee wedstrijden te winnen na een stroef begin. Zijn eerste partij begint hij goed, iets wat te enthousiast waardoor zijn gretigheid wordt afgestraft met een overname en houdgreep door de latere kampioen.Lars behaalt Brons Zijn tweede partij is hij nog niet helemaal bekomen van zijn eerste partij en komt ook hier in een houdgreep terecht van een iets wat sterkere tegenstander, waar niet uit te ontsnappen is van een iets wat sterkere tegenstander. Bij zijn derde wedstrijd is Lars eindelijk warm genoeg en weet hij een prachtige yuko te scoren met Tai Otoshi ( een armworp, zie foto boven), nu nog beter de mouw omhoog trekken en de volgende keer is het ippon! Ook voor Lars is zijn eerste winstpartij buiten de club wedstrijden een feit. De vierde partij weet hij zijn tegenstander niet echt op de rug te werpen waardoor er geen score gemaakt wordt en wint hij op beslissing van de scheidrechter door dat hij meer heeft aangevallen dan zijn tegenstander. Deze JRI judoka hebben goed judo laten zien en zijn op de goede weg door telkens een stapje te maken in de goede richting.

Rick Rombouts, die zijn eerste toernooi buiten de club draaide, moest in de samengevoegde poule -50/-55 kg judoën, terwijl hij 47,5 weegt. Hij weerde zich kranig, maar moest genoegen nemen met een gedeelde derde plaats.

Op onze FACEBOOK pagina zijn meer foto’s te zien die tijdens de wedstrijden zijn geschoten. Wil je niks meer missen, LIKE dan onze FACEBOOK pagina en blijf op de hoogte.

Bron: Jorien van Beek

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.