IJF wijzigt wedstrijdregels voor 2013-2016

De Internationale Judo Federatie (IJF) heeft een groot aantal wijzigingen doorgevoerd in de wedstrijdregels voor de periode 2013-2016. Deze gelden alleen voor de senioren, zowel bij de heren als dames, op de grote internationale toernooien zoals een Grand Slam, Grand Prix, EK, WK en Olympische Spelen.IJF-GRAND-SLAM De Grand Slam van Parijs op 9 en 10 februari 2013 zal het eerste toernooi zijn waar deze nieuwe regels zullen worden toegepast en getest. De testperiode is t/m de WK van Rio die volgend jaar wordt georganiseerd. KLIK HIER om de wijzigingen van de nieuwe IJF regels te bekijken.

Natuurlijk is er zoals er altijd iets wordt veranderd, veel weerstand tegen het testen van nieuwe regels. In Nederland lijkt meer dan 60% niets te voelen voor deze veranderingen zoals ons eigen Judo Bond Nederland en zijn bondscoaches. De IJF legt HIER uit waarom ze de regels hebben aangepast en dat de test zal uitwijzen of het alsnog aangepast dient te worden na het WK van Rio volgend jaar.

JudoGallery4AllWat wij ervan vinden? Wij denken dat de IJF dit natuurlijk doet in het belang van het Judo. Zelf hebben wij op 16-12-2012 en 19-12-2012 een opmerking geplaatst op de site van Judo Gallery 4 All, die hier tevens een bericht aan heeft gewaagd. Je kunt hier tevens de opmerkingen vinden van sommige judoka uit Nederland, en op de hoofdpagina is een poll over deze vernieuwde regels waar je je mening kunt stemmen. Onze opmerkingen zijn:

Reactie door : Judo Ryu Ichidai op 16.12.12 14:19
Prima regels. Eerst uit proberen en dan oordelen en idd zal de techniek het hier gaan winnen van kracht. Ik heb in het filmpje geen echte mooie worpen gezien behalve de sode tsuri komi koshi, maar heeft dat niet zo veel met grabbing te maken maar meer met 1 lijn trekken. En is deze worp zeer goed te maken door te blijven staan zonder een been erbij te pakken.

En een kumi kata breken met 1 arm is ook zeer goed te doen, als men zijn judoslimheid gebruikt. Deze worden door mijn pupillen aangeleerd door het voor te doen.

Eindelijk weer lekker technisch judo ipv dat pootje grijpen. Waarbij snelheid, techniek en basisvaardigeheden weer belangrijk gaan worden.

Natuurlijk wordt hier voor ons niet vreemd maar wel raar op gereageerd waardoor wij het niet kunnen laten om de volgende opmerking te plaatsen:

Reactie door : Judo Ryu Ichidai op 19.12.12 11:56
“Reactie door : @ Judo Ryu Ichidai op 16.12.12 18:29
Nog een die nooit wedstrijden heeft gedaan verder dan 5 km van zijn clubje. tip: Ga een boek schrijven!”

Voor deze slimmerik die denkt een warm hart voor het judo te hebben het volgende: Ben meervoudig NL kampioen en heb op wk en ek gestaan. Bijna alle open toernooien van Europa gestaan en aardig wat op het podium gestaan!!!
tip: Laat iedereen in zijn waarde! Ook dat is judo.

olympjudoDat deze judoka duidelijk teleurgesteld is met de nieuwe internationale regels en op persoonlijke toer gaat aanvallen bewijst duidelijk niets van het judo te hebben geleerd. Judo is tevens respect voor elkaar hebben en met teleurstellingen om kunnen gaan (weerbaarheid kunnen tonen). Iets waar hij of zij misschien niets aan kan doen, maar wel zijn judoleraar! Daarbij neem ik ten dele zijn tip over, door er over te schrijven zoals u nu leest.

Ik quote uit een boek van Sensei Willem Visser:

Als je niet tevreden bent met het resultaat: VERANDER!
Als je tevreden ben met het resultaat: ONTWIKKEL!

GEBRUIK DE BASIS!!!
Willem Visser

Welke regels door de JBN worden overgenomen en per wanneer of voor welke Nationale toernooien is vooralsnog geen duidelijkheid over.

Techniek overwint kracht.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.