Internationaal Bartje toernooi Assen

Voor het eerst deden we mee aan het Internationaal Bartje Toernooi in Assen. We wisten dat het pittig kon zijn, maar hadden geen voorstelling hoe.

Jari en Sil waren vandaag aanwezig en Roan moest met een gebroken pols thuis blijven. Syrah zou als dame nog meedoen maar op advies van de coach is ze thuis gebleven.

Er waren veel judoka op de mat en verloor Jari zijn eerste partij van een latere prijzenpakker. Jari laat zich vrij makkelijk overnemen in zijn eerste partij. In zijn poule zitten vandaag maar liefst 18 judoka verdeeld over 2 matten. Zijn 2de partij weet hij nog wel met ippon te winnen op de grond. In zijn 3de partij laat hij zich weder vrij makkelijk overnemen bij een inzet binnen langs.

Sil is in een poule van 4 man ingedeeld, waarvan er twee zijn (8 man totaal). Sil laat zich in zijn eerste partij ook vrij makkelijk overnemen door te traag in te zetten. Zijn 2 partijen daarna is hij weder aanvallend bezig maar verliest ze wel. 1 keer op de grond door een houdgreep en 1 keer staand door een aanval buitenlangs.

Ze hebben veel ervaring opgedaan op dit toernooi waar in het algemeen goed gestreden werd door alle judoka. Volgend jaar gaan we het weer proberen door er te zijn.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.