Lentetoernooi Shizentai Whel

20160430_122220419_iOSVandaag waren Wolf en Sil de enige op het Lentetoernooi in Whel aanwezig. Jari was iets wat geblesseerd en hebben we niet laten judoën.

Dit toernooi is de eerste keer dat we aanwezig zijn en is een goed georganiseerd toernooi met een vriendelijke organisatie.

Wolf mag vandaag bij de -18 jaar aantreden tegen alleen maar hogere banden, blauw, bruin en zelfs zwart! Toch zit er ook nog een oranje band bij de deelnemers die uit totaal 6 judoka bestaat.
Zijn eerste pot gaat vrij goed en verliest hij op de grond door in een houdgreep terecht te komen.
20160430_142636692_iOS
Zijn 2de en 3de pot verliest hij ook op duidelijk ervaring te kort (tegen een bruine en zwarte bander!). Zijn 4de partij heeft hij een gelijkwaardiger tegenstander met ook een oranje band en wint deze op de grond door zijn tegenstander te omstrengelen. Zijn laatste gaat ook verloren en wordt Wolf uiteindelijk 4e in Wehl. Met net geen podiumplaats en met vandaag een primeur tegen een zwarte band, heeft Wolf het uitstekend gedaan

Sil zit in een poule van 9 man en verliest uiteindelijk net om plek 3 om vervolgens 4de te worden. Zijn eerste pot gaat nog verloren tegen de latere winnaar, maar in de herkansing wint hij zijn wedstrijden waardoor hij om het brons mag judoën.

Deze wordt helaas in de laatste seconden verloren.

Volgend jaar proberen we er weer bij te zijn.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.