1xBrons | Internationaal Residentie Judo Toernooi 2016

Vandaag staat het zware Internationale Residentie Judo Toernooi 2016 in Den Haag op het programma. Voor Judo Ryu Ichidai is dit de eerste keer dat we meedoen aan het IRJT en doen Jari, Roan en Sil mee voor de judoschool.

img_7324 Sil mag bij de -12 jaar als eerste aan de bak maar weet geen wedstrijd te winnen. Al dachten we dat hij de eerste wel naar zijn hand zou trekken tegen de blauwe bander, maar wordt vandaag wederom overgenomen. Daarna zijn zijn tegenstanders net iets meer ervarend dan hij en verliest dan ook deze. Hij verliest ze vandaag bovendien allemaal met Waza-Ari, 2 keer op de grond door houdgreep en 1 keer staande door achter zijn man aan te lopen.

Jari is vandaag bij de -15 jaar een kilo te zwaar voor de -50kg en mag in de -55kg klasse uitkomen. Daar staat hij verder goed te judoën, maar komt gewoon gewicht en kracht te kort. Hij beland 2 keer in een houdgreep waar hij vandaag niet uit kan ontsnappen.

img_7330 Roan is vandaag als laatste aan de beurt bij de -12 jaar en weet nu wat het is om te knokken voor de scores. Zijn eerste wedstrijd gaat een hele tijd goed maar verliest hij door een foute voetenstand en wordt met een ippon, door een beentechniek geworpen. Zijn tweede wedstrijd is hij oppermachtig en wint deze dan ook met 2 Waza-Ari’s, door 2 maal een beentechniek te maken. Zijn laatste partij verliest hij met ippon doordat zijn tegenstander gewoonweg te sterk is. Hij wordt uiteindelijk 3de in zijn poule en mag het brons mee naar huis nemen.
img_7328

Ze hebben allemaal een berg van ervaring meegenomen uit Den Haag en zullen we volgend jaar weder van de partij zijn.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.