Judo Ryu Ichidai bestaat 1 jaar

…en is hierin een mijlpaal behaald. Eigenlijk zijn we een beetje jarig. Vandaar dat we het ook tijd vinden voor een nieuwe kimono van onze website.

Op donderdag 3 april 2014 ging Judo Ryu Ichidai van start met zijn eerste judo lessen in de gymzaal van het wijkcentrum Ark van Oost op de Cipresstraat in Nijmegen.

Flyer JRI 2014

Ons allereerste bericht op deze site was zelfs verder terug op d.d. 15 oktober 2012 met de mededeling dat we eigenlijk rond juli 2013 zouden starten hier in Nijmegen om voor de jeugd judo lessen te gaan verzorgen.

Maar uiteindelijk konden we van start met 10 leden waarvan er nu nog 9 lid zijn en elke week op de mat staan! Toen nog op 3 na allemaal als beginner met een witte band met hun eerste judo ervaring bezig. Nu hebben sommige al een hogere band gekregen bij de laatste judo examen en trainen zelfs al 2 keer per week.

Toen begonnen met 2 uur judo les per week in 2 groepen voor de kleuters en jeugd tot 15 jaar, staan we nu met de judoka 4½ uur op de mat verdeeld over 4 groepen en 2 dagen.

JRI logo hout

Op donderdag hebben we nu 1 kleutergroep, 1 jeugdgroep en een seniorengroep. En op dinsdag 1 jeugdgroep waarbij de kleuters kunnen doorstromen als ze zover zijn. Heden staan we op de dinsdag met 10 judoka op de mat, en op de donderdag met maar liefst 32 judoka op de mat! Allemaal variërend in de leeftijd van 5 jaar tot 49 jaar.

In het eerste jaar hebben we tevens goed kunnen samenwerken met Judo Ryu Maasduinen waar wij een satelliet van zijn en met haar hoofdtrainster Jorien van Beek die het gehele wedstrijd programma incl. het mail verkeer op haar neemt. Want trainer coach Cobus Iliadis had nooit gedacht dat de judoka van Judo Ryu Ichidai in het eerste jaar aan wedstrijden zou meedoen, maar hebben de judoka van ons al best wat edelmetaal kunnen ophalen bij de diverse wedstrijdjes. Daarbij adviseert Jorien ons daar waar nodig is of schoolt ons bij en daar zijn we heel blij mee.

JRI App

Anders lees alle berichten nogmaals na op onze site of bezoek regelmatig onze Facebook pagina of download onze eigen JRI APP om alles nog eens rustig na te lezen. Er is gewoon veel gebeurd, te veel om op te noemen in het eerste jaar van Judo Ryu Ichidai.

Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.