Klompentoernooi Sint-Oedenrode: 1x Zilver

Op 24 en 25 oktober werd de 36e Internationale Klompentoernooi gehouden in Sint-Oedenrode.

Op zaterdag de 24ste mochten Roan Groothuis en Sil Iliadis bij de -12 en -10 jaar aantreden.

Roan Klompentoernooi 24-10-2015Roan was bij de -50 kg ingedeeld. In zijn gewichtsklasse waren er 2 man en werd er onderling een best of 3 gejudood. Dit is het eerste echte grote judotoernooi van Roan. Hij houd hij zich goed aan zijn opdrachten en gaat aanvallend van start. Scoort zelfs nog een Waza-Ari maar verliest alsnog zijn partij door even niet op te letten en door onervarenheid. Ook zijn tweede partij gaat verloren doordat hij in een niet uit te komen houdgreep terecht komt. Niet te min staat hij toch goed te judoën en is zijn judo de laatste tijd enorm vooruit gegaan. Ook is hij iets wat te licht voor de -50 kg gewichtsklasse. Roan krijgt alsnog de zilveren medaille omgehangen en heeft enorm veel ervaring opgedaan.

Sil Klompentoernooi 24-10-2015Sil was ingedeeld in een poule van 12 man in zijn gewichtsklasse -34 kg. Zijn eerste partij gaat ondanks goed judo verloren en herpakt hij zich in zijn 2e partij door nog aanvallender op beslissing van zijn tegenstander te winnen. Zijn derde partij gaat tijdens het grondgevecht verloren waardoor hij niet meer kon uitkomen voor de 3de plaats. Hiermee wordt hij 6e.

Op zondag de 25ste was het de beurt voor Jari Iliadis bij de -15 jaar, die wat grieperig is opgestaan en aan zijn wedstrijden begon.

In zijn gewichtsklasse -42 kg waren er 24 man ingedeeld. Hij was vrijgeloot in ronde 1 en hoefde pas aan te treden in ronde 2. Zijn eerste partij was er een waar je de vingers bij aflikt. Binnen 10 seconden een bijna perfect uitgevoerde combinatie van 2 technieken (O-Uchi-Gari en Uchi-Mata), waarbij zijn tegenstander volledig los komt van de grond en volledig met impact op zijn rug gaat. Zijn 2e partij in de kwartfinale gaat lang gelijk op al komt hij uiteindelijk op een Yuko achterstand. Echter weet hij zijn tegenstander niet te verassen en komt uiteindelijk in een houdgreep terecht en verliest deze.Jari Klompentoernooi 25-10-2015 In de herkansing laat hij zich weer verassen maar reageert nu sneller tijdens het grondgevecht, duikt op hem en maakt een omstrengeling bij zijn tegenstander die vervolgens hierdoor moet afkloppen, en Jari deze partij wint. Zijn 4e partij is een van het formaat knokken voor wat je waard bent en verliest hij ondanks zijn inzet en strijd met een Waza-ari die hij niet meer omgebogen kreeg door het sterk tactische judo van zijn tegenstander. Ondanks zijn ziek zijn heeft hij enorm goed gejudood vandaag en is hij uiteindelijk 6e geworden in zijn gewichtsklasse. Nog wat geduld Jari, maar het podium komt ook voor jou stapje voor stapje in het zicht.

Alle 3 de judoka van Judo Ryu Ichidai hebben enorm hun best gedaan, aanvallend judo laten zien en enorm veel ervaring op gedaan. Ga zo door en dan komt het zoet nog wel.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.