Medailleregen in Haps: 2x goud, 7x zilver, 5x brons

Zondag 17 mei gingen de U8 t/m U18 judoka van JRM en JRI naar het Brabantse Haps.

In de eerste groep mocht de 7-jarige Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen) het spits afbijten, de eerste keer een echt toernooi en Sjoerd wordt meteen derde. De eveneens 7-jarige Jesse Kamps (Afferden) moest vandaag met de -10 jaar meedoen en stond goed te judoën. Hij verliest slechts één partij en wordt tweede. Jolanda Peeters (Heukelom) moet lang wachten en haar tegenstandsters zijn duidelijk zwaarder, Jolanda eindigt als vijfde. Ondertussen is Levi Winkelmolen (Bergen) gestart met een onnodige verliespartij, maar daarna wint Levi alles en pakt zilver.

Lars Janssen (Siebengewald) verliest twee partijen en wint twee partijen waardoor hij derde wordt. 

Daan Strijbos (JRI Nijmegen) weet ook twee partijen op beslissing te winnen, maar wordt op punten derde.

Ook Ryan Hatami (Nieuw-Bergen) staat weer goed te judoën en weet op punten en onderling resultaat de tweede plaats mee naar huis te nemen. 

Niek Goossens (JRI Nijmegen) begon met twee keer verlies, maar maakt twee prachtige waza-ari’s in de derde pot en eindigt als derde.

Cas Ebbers (Siebengewald) moest met de -12 judoka meedoen, omdat in zijn leeftijdsgroep niemand van zijn gewicht was. Dit deed hij super! Helaas weet hij geen partijen te winnen en hij wordt vierde. Ook Yvonne Peeters (Heukelom) doet het uitstekend, maar valt net buiten het podium. 

Lars Veldman (JRI Nijmegen) heeft een beetje pech, blesseert zijn vinger en valt op punten net buiten het podium, vierde.

Robin Janssen (Siebengewald) is weer op dreef en wordt overtuigend kampioen!

Ondertussen heeft Marnix Dijkmans (JRI Nijmegen) het zwaar tegen grotere tegenstanders en eindigt op de vierde plaats.

Marijke Jetten (Nieuw-Bergen) gaat in de -15 van start met een goede winstpartij met een omstrengeling. Helaas verliest Marijke haar tweede wedstrijd, maar met nog twee goede tactische winstpartijen pakt ze alsnog het zilver. Ferry Giesbers (Nieuw-Bergen) heeft het vandaag ‘gemakkelijk’. Met vier ippons wordt hij zonder teveel te zweten kampioen!

Bij de -18 jaar strijden Jesse Giesbers (Nieuw-Bergen) en Dirk Gijsberts (Nieuw-Bergen) in dezelfde poule en Dirk die tijdens de warming-up geblesseerd raakte, weet geen partijen te winnen. Jesse pakt drie winstpartijen met ippon en moet alleen de sterke Bas Wijs voor zich laten en wordt tweede. Tamara Elbers (Wellerlooi) draait sterk, maar laat zich in de finale even verrassen, waardoor zij zilver wint. Max Jetten (Nieuw-Bergen) en Toon Megens (Heukelom) staan beiden in de -60 kg. Max verliest één partij en Toon verliest er twee, uiteindelijk is het even puzzelen in deze poule en wordt Max op punten en onderling resultaat nipt tweede en neemt Toon het brons mee naar huis op onderling resultaat.

Een mooie dag met 14 medailles voor deze jonge judoka van Judo Ryu Maasduinen!

Bron: jorien van Beek

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.