Puntencompetitie Nijmegen 13 maart 2016

Vandaag deden er op zondag 13 maart 2016 maar liefst 4 judoka mee met de Nijmeegse Puntencompetitie. Jero die vandaag zou starten, heeft zich helaas moeten afmelden omdat hij ziek was.

WP_20160313_13_21_43_Pro Sil hebben we vandaag in een sterkere poule laten judoën en was dat wel merkbaar voor hem. Vandaag weet hij van de 4 partijen dan ook maar 1 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Heeft verder wel goed aanvallend gejudood maar komt nog iets aan snelheid te kort waardoor hij telkens wordt overgenomen. Desondanks heeft hij vandaag 1,75 punt gescoord en komt nu totaal op een puntenstand van 16,25 punten.

Roan staat elke wedstrijd steeds beter op de wedstrijdmat te judoën. Vandaag verliest hij dan ook niet van zijn tegenstanders en wint 3 partijen en speelt er 1 gelijk (tegen een groene bander). In zijn 2de partij moest hij zelfs tegen zijn clubgenoot Lars judoën. Roan behaalt vandaag 4,75 punten en komt hierdoor op een totaalstand van 16 punten.

Lars, die bij Roan was ingedeeld, staat eindelijk weer een keer op de wedstrijdmat en doet het eigenlijk heel goed. Al vind hij zelf van niet, maar ziet sensei Cobus dat al zijn tegenstanders enorm veel moeite met hem hebben en weet hij er zelfs 1 gelijk te spelen. Dat hij de rest nog niet wint, heeft te maken met zijn onervarenheid omdat hij gewoonweg te weinig wedstrijden maakt.
Vandaag neemt Lars 1,75 punten mee en is dit tevens gelijk zijn huidige totaalstand. Lars kreeg zijn eerste keer medaille omgehangen.
Dus Lars, gewoon elke maand mee doen met de Puntencompetitie!

WP_20160313_13_21_04_Pro_LI

Marnix die verassend vandaag ook aanwezig was, laat een hele andere Marnix zien en verbaasd denk ik iedereen die hem kent. Zo lief als hij kan zijn, zo strijdend was hij vandaag op de mat bezig.
Verliest vandaag echt letterlijk in de laatste seconden 3 keer een wedstrijd, maar weet er ook 1 overtuigend te winnen! Marnix heeft net als Lars te weinig ervaring en maakt eigenlijk nooit wedstrijden. Dus Marnix, ook voor jou, kom elke week naar de puntencompetitie en je zal net als Lars steeds een stukje beter gaan judoën (lees wedstrijd slimmer!).
Marnix behaalt vandaag 2,5 punten en is dit tevens zijn huidige totaalstand. Marnix kreeg zijn eerste keer medaille omgehangen.

Eerst volgende Puntencompetitie is op 10 april 2016.

Wil je ook meedoen? Schrijf je dan hier in!

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.