Groot Beuningen Toernooi: 1x Zilver

Vandaag op 20 maart 2016 strijden er 4 judoka’s op de verjaardag van sensei Cobus in Beuningen om de podiumplaatsen. Bij de weging zijn er 3 te zwaar en moesten zij in een hogere gewichtsklasse uitkomen.

Syrah mag bij de meiden -15 jaar aantreden in een hogere gewichtsklasse en merkt al snel dat ze te weinig kan inbrengen in haar korte wedstrijden. Beuningen heeft immers een ander niveau dan alleen aan de trainingen deel te nemen. Te weinig ervaring als eerste jaars -15 en door te weinig aan de juiste wedstrijden deel te nemen hebben het kwartje bij haar nu wel doen vallen. Samen met sensei Cobus zal ze kijken wat ze wil en aan welke wedstrijden ze beter kan deelnemen om een betere positievere ervaring op te doen. Toch heeft ze weder veel lef getoond en is ze wel de strijd aangegaan tegen haar sterkere zwaardere tegenstanders.

20160320_080958720_iOS

Sil, vandaag ook in een hogere gewichtsklasse uitkomend bij de jongens -12 jaar, begint zijn eerste wedstrijd zeer goed en wint deze overtuigend met ippon. Zijn 2de wedstrijd gaat lang gelijk op en knokt hij zich helemaal leeg maar loopt toch op de lage schouderworp van de tegenstander en verliest deze met een Waza-ari. Helemaal stuk begint hij aan zijn 3de wedstrijd in de verliezers ronde maar kan deze niet winnen en is hij hierdoor uitgeschakeld. Hij heeft goed gejudood en is de -38kg nu wel zijn nieuwe gewicht geworden, ook al weegt hij maar 34,5 kg. Gewoon blijven doorgaan Sil en dan komt het wel.

Roan, de enige die goed woog vandaag, strijd bij de jongens onder 12 jaar naar een finale plaats! Hij wint zijn eerste 2 wedstrijden overtuigend met ippon, de 1ste met een goed ingezette beenworp en de 2de door een houdgreep. Daarna maakt hij zich een beetje druk om de groene band van zijn tegenstander die hij in de finale zal treffen. Deze finale lukt het hem dan ook niet om zijn tegenstander te verslaan en wordt verdienstelijk 2de vandaag in Beuningen. Hij heeft goed gejudood en maakt hier weer goede stappen in zijn wedstrijd carrière.

20160320_121441335_iOS

Jari komt vandaag uit bij de jongens -15 jaar in de gewichtsklasse -46 kg. In zijn eerste partij gaat hij goed van start en komt hij nog met een yuko voor maar laat zich daarna een keer gemakkelijk overnemen waardoor hij een Waza-Ari tegen krijgt en hierdoor de wedstrijd uit handen heeft gegeven. Daarna verliest hij zijn 2de wedstrijd in de herkansing en is hierdoor uitgeschakeld.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.