Puntencompetitie Nijmegen 17-01-2016

Zondag 17-01-2016 zijn weer de puntencompetitie Nijmegen georganiseerd door STJN.

Behalve Roan Groothuis en Sil iliadis, die al vaker hebben deelgenomen en gisteren ook al op de wedstrijdmat stonden te judoën, deden vandaag voor het eerst Kaja Richlowski en Huub Melchers mee.

Huub had het vandaag zwaar (slaapfeestje gehad), en was vrij zwaar ingedeeld en wist nog geen wedstrijd te winnen en hebben we na 2 wedstrijden even pas op de plaats genomen door even niet meer deel te nemen vandaag. Toch heef hij het enorm goed gedaan en heeft hij zich kranig geweerd tegen de meer ervaren judoka dan hijzelf. Maar omdat hij pas met judo bezig is, zelf aangaf even te stoppen voor vandaag en maar weinig had geslapen vannacht, is het een goed besluit om even te stoppen voor vandaag. Toch heeft hij met trots zijn eerste keer deelname medaille in ontvangst genomen en alvast 1,5 punt binnen.

20160117_124100738_iOS

Kaja was vandaag zenuwachtig en vond het zo spannend dat ze even moest wennen om überhaupt deel te nemen aan de les voorafgaand aan de wedstrijden. Niettemin staat ze na haar 1ste wedstrijd zeer goed strijd te leveren. De eerste partij maakte ze natuurlijk alle beginners fouten waardoor ze de 2de t/m de 4de partij ineens staat te judoën tegen de meer ervaren judoka’s.
Ze blijft goed staan en weet ze zelfs in haar 3de partij een yuko te scoren bij haar tegenstander met gele band. Het is alleen nog te vroeg om te winnen vandaag maar heeft ze alvast haar 1,5 punt binnen en haar eerste keer deelname medaille.

Roan is vandaag gewoon verder gegaan waar hij gisteren al mee bezig was, judoën. Soms een beetje overmoedig waardoor hij zelf uit balans komt en hierdoor een score tegen krijgt. Toch weet hij zijn wedstrijden aanvallend uit te voeren en verliest meer op onervarenheid dan dat zijn tegenstanders veel beter zijn. Zijn eerste partij verliest hij nog van een groene bander op Yuko die hij niet meer goed gemaakt kan krijgen, weet hij daarna tegen een blauwe bander nog een Waza-Ari te scoren. Echter krijgt hij er ook 1 tegen waardoor zijn 2de partij onbeslist eindigt. Daarna wint hij zijn laatste 2 partijen overtuigend met goed judo en scoort vandaag 3,75 punten waardoor zijn totaal op 11,25 punten komt en hij hierdoor de 10 punten prijs in de vorm van een gouden medaille mee naar huis neemt.

20160117_124327516_iOS

Sil is vandaag goed bezig en verliest vandaag niet. De eerste 2 partijen gaan met vlot en goed judo vrij makkelijk en wint deze dan ook zeer overtuigend. Het valt op dat hij sinds gisteren zowel rechts als links judood! Of beter gezegd, zijn worpen probeert uit te voeren bij zijn tegenstander. Zijn 3de partij gaat gelijk op en kan hij geen punt scoren waardoor hij deze op Hikiwake (gelijkspel, onbeslist) afsluit. Zijn laatste partij is zelfs zeer goed en weet ook deze overtuigend te winnen. Hij weet vandaag maar liefst 4,75 punten te scoren waardoor zijn totaalstand op 14,5 punten komt. Hierdoor mocht hij ook de 10 puntenprijs in ontvangst nemen.

20160117_124853804_iOS

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.