29ste Breedtesporttoernooi Groesbeek: 2x Zilver en 1x Brons

Zondag 31 januari 2016 streden de jeugdjudoka (judoka -8 t/m -15 jaar) om de titels bij de 29ste Breedtesporttoernooi in Groesbeek (bij Nijmegen).

Er stonden op dit goed door judovereniging Groesbeek georganiseerd judotoernooi maar liefst 9 jeugdjudoka van Judo Ryu Ichidai Nijmegen op de mat. Er werden uiteindelijk maar liefst 3 medailles mee naar huis genomen. Twee keer een zilveren en eenmaal een bronzen.

Trainer/coach Cobus Iliadis is dan ook zeer trots op zijn pupillen aangezien de club pas twee jaar bezig is met het verzorgen van judo lessen in Nijmegen-Oost en er judoka bij zijn die met een paar judo trainingen al goed judo laat zien.

Zo heeft hij twee hele mooie Ippons gezien gemaakt door twee van zijn pupillen. Voor sommige was dit zelfs hun eerste judo toernooi buiten de club en als je niet in de prijzen viel kreeg je een herinnering met een judo slogan erop in de vorm van merkstiften mee naar huis.

Zylun Groesbeek 2016 Bij de -10 jaar mocht Zylun en Jero aanvangen voor Judo Ryu Ichidai. Zylun, eindelijk weer op de wedstrijdmat te zien, was vandaag ontzettend sterk bezig. Zij wint maar liefst 3 van de 4 partijen en zelfs nog van de latere kampioen. Aangezien nummer 1 t/m 3 driemaal weet te winnen, wordt zij op punten uiteindelijk 3de en mag ze hierdoor een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Jero is vandaag voor het eerst op een toernooi buiten de club aanwezig en weet er zelfs een te winnen met ippon. Hij wordt uiteindelijk 4de omdat hij gewoon wedstrijdervaring te kort komt, maar dat zal wel gaan veranderen als hij in de toekomst meer wedstrijden gaat maken.

Roan Groesbeek 2016Bij de -12 jarigen waren Roan, Huub, Sil en Daan van de partij. Roan moet in zijn eerste partij nog wakker worden en heeft wellicht nog last van de Jet Leg, maar weet daarna overtuigend te winnen van zijn tegenstanders. Zijn tweede partij was een prachtige Ippon en een echt Ryu worp waarbij zijn tegenstander volledig over zijn rug op de rug viel. Hij mocht uiteindelijk de zilveren medaille omhangen en mee naar huis nemen.

Sil en Daan waren vandaag anders aan het judoën dan dat we van ze gewend zijn en weten ze beiden maar 1 wedstrijd te winnen van de 4. Hierdoor worden ze 4de in hun poule met een berg aan ervaring.

Huub heeft het zwaar vandaag op zijn eerste echte grote wedstrijd buiten de club en doet echt alles goed wat ie moet doen, maar komt ervaring te kort om te winnen vandaag. Hij heeft gestreden voor wat ie waard is en maakte per wedstrijd stappen in de goede richting. Zijn laatste partij heeft hij verstek laten gaan aangezien hij te veel last had van zijn schouder na zijn tweede partij. Kop op Huub, aan strijdlust heeft het niet gelegen, wel aan wedstrijdervaring (die je mist).

Bij de -15 jaar was het voor Syrah en Peter de eerste keer in deze leeftijdscategorie. Altijd zwaar zo’n eerste jaar -15. Dat merkte Syrah dan ook en kon vandaag nog niet winnen en weet nu wat het is om tegen 2de en 3de jaar -15 judoka te vechten om je pakking. Ze heeft goed geknokt en haar best gedaan.

Dit gaat eigenlijk ook op voor Peter die ongelukkig geschopt wordt in zijn eerste partij en daar een flinke blauwe plek op zijn scheenbeen aan over heeft gehouden. Hij heeft hier zoveel last van dat ook zijn tweede partij verloren gaat en de laatste niet meer heeft gejudood.

Wel weer een berg ervaring mee naar huis genomen door deze twee judoka.

Jari Groesbeek 2016Jari die als laatste mocht aantreden bij de -15 jaar, is duidelijk in zijn laatste jaar -15 (3de jaar) bezig, en staat in zijn partijen goed te judoën. Hij wint er 3 met Ippon en verliest alleen van de latere kampioen doordat hij nog niet fit genoeg is. Door zijn fysieke gesteldheid wordt hij in deze partij overgenomen door zijn half ingezette actie en komt in een houdgreep terecht. In zijn tweede partij scoort hij een zeer prachtige Ippon door een zeer goed uitgevoerde O Soto Gari, een worp die hij door zal moeten gaan ontwikkelen als wedstrijdworp. Uiteindelijk mocht hij zilver mee naar huis nemen en weet eindelijk een keer een medaille uit Groesbeek mee naar huis te nemen.

Wil je ook bij ons komen judoën? Vraag dan 3 gratis proeflessen bij Judo Ryu Ichidai aan op www.judoryuichidai.com.

Uitslagen Breedtesporttoernooi 2016 Groesbeek

Zilver: Jari Iliadis en Roan Groothuis

Brons: Zylun Delhoofen

4de Syrah Delhoofen, Peter Spanjaard, Sil Iliadis, Daan Strijbos en Jero Tromp

5de Huub Melchers

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.