Totaal 17 medailles bij 32e Laauwik Toernooi Lent

Zaterdag 23 mei streden de judoka van Judo Ryu Maasduinen en Judo Ryu Ichidai (gemeente Bergen, Boxmeer en Nijmegen) in Lent om de titels.

Zoals altijd wilden coaches Jorien van Beek, Franc Trilsbeek en Cobus Iliadis allemaal graag deze dag aanwezig zijn, vanwege hun eigen speciale band met Lent en de organisatie aldaar.

Sjoerd van Dijk (Nieuw-Bergen) mocht wederom als eerste van start. Hij draait super en met een prachtige O-goshi (heupworp) wordt hij tweede. Jesse Kamps (Afferden) had wederom grotere tegenstanders, maar vocht zichzelf met sterk judo naar brons.

Garrett Kucera (Nijmegen) pakte na het ijshockeyseizoen zijn winning streak weer op en wordt na een moeizame start tweede.

Ook broertje Krystof verliest zijn eerste partij maar gaat daarna overtuigend naar zilver.

Lars Janssen (Siebengewald) pakt het zilver, hij luistert goed, en overtuigd vandaag met goed technisch judo.

Daan Strijbos (Nijmegen) heeft het zwaar tegen fysiek judoënde tegenstanders, maar ondanks een bloedlip en dankzij goed judo neemt Daan het goud mee naar huis.

Jari Iliadis (Nijmegen) is ondanks een goede shime-waza overwinning zelf niet tevreden met zijn judo, maar neemt toch het brons mee naar huis.

Broertje Sil kan in de tweede partij de scheidsrechters niet overtuigen van zijn yuko scores, maar wint zijn andere partijen sterk en wordt tweede.

Kareem Mohamed (Nijmegen) draait zijn eerste partij buiten de eigen dojo en is nog wat overrompelt van alles, wint zijn 2de partij overtuigend met een Tai-Otoshi doorgaand naar een houdgreep. Daarmee scoort hij ippon en pakt hij uiteindelijk het brons.

In de middag gaan de oudere judoka de mat op. Ferry Giesbers (Nieuw-Bergen) heeft een zwaardere poule dan in Haps en neemt de bronzen medaille mee. Robin Janssen (Siebengewald) op dreef, zijn poule is niet al te zwaar en hij judoot technisch, geen harde knallen voor zijn onervaren tegenstanders, dus een waardig kampioen! Marijke Jetten (Nieuw-Bergen) verliest haar eerste partij, maar begint eindelijk zelf scores te maken en pakt wederom het zilver.

Peter Spanjaard (Nijmegen) heeft wederom een zware poule en weert zich goed als witte band tegen blauwe banden. Hij wordt uiteindelijk derde.

Bij de -18 judoka, die met de -15 regels streden, pakte Jesse Giesbers (Nieuw-Bergen) met goed judo een bronzen medaille, al had er meer ingezeten.

Ondertussen had Tamara Elbers (Wellerlooi) zich naar de finale geknokt en won deze met een prachtige harai-goshi, kampioen! Ook Max Jetten (Nieuw-Bergen) pakte de titel door in de finale Toon Megens (Heukelom) met ippon te verslaan, waardoor Toon tweede werd.

Met 17 medailles, waaronder vier kampioenen, gingen de coaches tevreden naar huis.

Alle jonge onervaren judoka (Sidney Houkes, Dani Mohamed, Skaj Pastoors, Levi Winkelmolen, Ryan Hatami, Zylun Delhoofen, Rick Rombouts, Dirk Gijsberts, Marnix Dijkmans, Roan Groothuis en Syrah Delhoofen) die nu net buiten het podium vielen, lieten zien dat ze goed kunnen judoën en elke week een grote stap vooruit maken.

Blijven trainen, veel toernooien maken en dan volgen komende wedstrijden ook prijzen voor jullie!

Bron: Jorien van BeekTechniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.