Wouw, Roan behaalt Brons op de Open West Brabantse 2016

Zondag 21-02-2016 zijn Jari, Roan en Sil de judoka die voor Judo Ryu Ichidai op de mat staan tijdens dit goed bezet internationaal judotoernooi OWB te Wouw.

Sil en Roan mogen als eerste aantreden en zijn ze op mat 2 en 3 naast elkaar ingedeeld zodat de coach niet zo ver uit elkaar hoeft te lopen.

20160221_135817688_iOS Roan begint als eerste aan zijn wedstrijden en begint gelijk goed. Komt nog wel vrij snel op een Waza-Ari achterstand door te gemakkelijk met zijn tegenstander mee te lopen en wordt d.m.v. een hangende schouderworp geworpen, maar scoort daarna ook een fraaie Waza-Ari door een goed uitgevoerde Hiza-Guruma. Jammer dat hij in de laatste 20 seconde nog een Yuko tegen krijgt die hij niet meer ongedaan krijgt ondanks hij nog en de laatste tellen een worp inzet die verder niet beloont wordt door de scheidrechter. Zijn tweede partij weet hij in het grondgevecht te beslissen door zijn tegenstander 20 seconden te controleren waardoor hij op ippon wint. In zijn laatste partij om het brons is hij nog overtuigender en maakt hij eerst een Tai Otoshi waarbij hij gelijk door gaat naar een houdgreep en wint deze vrij vlot met ippon waardoor zijn derde plek veilig is gesteld. Ondanks een zere startbotje en een lange rit heeft hij goed gejudood vandaag en weet hij nu al op de echte toernooien een podiumplaats te halen. Goed hoor Roan en ga zo door!

IMG_4198 Sil was nog niet alert in zijn eerste partij en lag hij al direct bij het groeten op de grond aangezien zijn tegenstander snel naar hem toe liep en gelijk om zijn nek vloog door vervolgens op hem te vallen. Jammer dat dit soort acties bij de -12 jaar met ippon wordt beloond door de scheidsrechters. Aan de andere kant leer Sil nu voortaan zijn handen omhoog te houden om dit soort tegenstanders iets eerder van zich af te zetten. In de herkansing kan hij niet tot een score komen en verliest op beslissing van de scheidsrechter.

20160221_150151718_iOS Jari staat in zijn eerste partij goed te judoën en wint deze met ippon door een goed ingezette O Soto Gari. In zijn tweede partij is hij nog niet opgewassen tegen het Hane Maki Komi geweld uit Haarlem en verliest deze uiteindelijk tijdens het grond gevecht. In de herkansing lijkt hij weer aardig op dreef en gaat de partij lang gelijk. Hij ontsnapt nog 2 maal binnen 10 seconden uit een houdgreep, maar wordt hij overgenomen op een inzet van hemzelf waardoor hij volledig op de rug gaat en met ippon verliest.

Hieronder is nog een video van Jari’s eerste partij te zien.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.