9e Wijkse Open: 1x Brons.

Zondag 14-02-2016 op Valentijnsdag strijden Jari & Sil (Peter helaas ziek afgemeld), in Wijk bij Duurstede om de podium plaatsen.

20160214_112557608_iOS Sil mocht als eerste bij de -12 jaar aanvangen en start in een poule van 6 judoka, dus lekker 5 wedstrijden maken. Dat is goed om ervaring op te doen. Zijn eerste partij gaat in de laatste 6 seconden verloren aangezien hij tijdens het grondgevecht te gemakkelijk naar zijn rug laat drukken en in een niet uit te komen houdgreep komt. Zijn tweede wedstrijd wint hij met een Ippon nadat hij de ander in de houdgreep houd na een scorende yuko door een bijna goed uitgevoerde Uke Goshi (heupworp). Zijn derde partij gaat lang gelijk op, kan zijn tegenstander net niet 10 seconde in een houdgreep houden en vergeet hij de laatste 9 seconden te bewegen waardoor hij een yuko score tegen krijgt van de latere nummer 2. Zijn vierde partij weet hij te winnen met een shido verschil. In zijn laatste partij is hij zo goed aan het judoën dat de latere nummer 1 van het toernooi maar net op beslissing van de scheidsrechter van Sil weet te winnen. Ondanks zijn goede judo wordt Sil 4de op punten aangezien ze allemaal een keer van elkaar verliezen, maar Sil 1 ippon te weinig heeft gescoord t.o.v. de rest vandaag. Een beetje zuur maar het is niet anders.

20160214_144341759_iOS Jari mocht daarna aantreden bij de -15 jaar en heeft een poule van 4 man waardoor hij vandaag maar 3 wedstrijden hoeft te spelen. In zijn eerste partij gaat hij zo goed van start dat hij al snel op 2 yuko voorsprong komt. Je zou denken dat hij deze zou uitspelen maar door gretig aan te vallen en 1 keer zonder balans van zijn tegenstander te verstoren wordt hij overgenomen en komt in een houdgreep uit waar hij niet uit kan ontsnappen. Zijn tegenstander had toen nog niets laten zien in de wedstrijd en was deze actie van Jari niet echt slim te noemen. Wel slim dat hij deze fout nu maar maakt om hiervan te leren. In zijn 2de partij weet hij deze binnen 6 seconden te winnen met ippon door een fraaie mix van Ushiro Goshi, Ure Nage en Staande Tani Otoshi in 1 worp uit te voeren. In zijn laatste partij staat hij zeer goed te judoën maar komt net wat ervaring te kort doordat hij in de wedstrijd op een zeer lage Seoi Nage loopt en vroeg naar een yuko score achterstand aankijkt. Deze krijgt hij ondanks te blijven aanvallen niet meer goedgemaakt en wordt hierdoor vandaag 3de.

Vandaag zij er genoeg leermomenten voor deze jeugdjudoka geweest voor de toekomst.

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.