1x Zilver | Amerhaltoernooi Made

Dit jaar op het Amerhaltoernooi 2016 te Made deden Jari, Roan en Sil mee om te strijden voor een podiumplek. Een sterk toernooi waar we een eindje voor moeten rijden.

img_6797 Sil mag als eerste aantreden in een poule van 33 man en begint goed door zelf een Waza-Ari te scoren. Echter verliest hij in de laatste 10 seconden zijn wedstrijd door in een houdgreep te komen. In de herkansing heeft hij geen kracht meer over om uit eenzelfde houdgreep te komen en verliest deze dan ook. Verder toch goed judo laten zien.

Daarna mag Jari in een poule van 22 man aantreden en begint ook sterk door zijn eerste partij met Yuko te winnen. Hij scoort er maar liefst 2 door een voetveeg en een voetmaai. De volgende partij verliest hij door 2 Waza-Ari tegen te krijgen; 1 door een houdgreep waar hij net uit ontsnapt en 1 door een laag ingezette armworp (schouderworp). In de herkansing gaat het lang gelijk op en staat hij zelfs beter dan zijn tegenstander te judoën. Echter krijgt hij in de laatste 30 seconden een Waza-Ari score tegen door iets te gretig achter zijn tegenstander aan te gaan en iets te gemakkelijk naar de rug door te rollen. Door oneindig aan te vallen krijgt zijn tegenstander nog wel 3 Shido’s, maar blijft de 4de Shido uit aangezien de scheidrechter deze niet wil toekennen, wat wel had gemoeten. In de laatste seconden wordt Jari echter overgenomen waardoor hij deze pot met 2 Waza-Ari’s verliest. Niet door het judo vandaag, helaas. Jari laat vandaag een enorme vechtlust en aanvallend judo zien.

img_68041 Als laatste mag Roan aantreden in een poule van 6 man. Vandaag is hij alert en staat alle wedstrijden goed te judoën en probeert gelukkig veel uit. Dat hij uiteindelijk de finale verliest van de veel zwaardere tegenstander is meer door de fouten die hij nog (moet), maken dan doordat zijn tegenstander zo goed is. Roan mag vandaag het zilver meenemen na 2 gewonnen wedstrijden met ippon en de finalepartij te verliezen met 2 Waza-Ari’s.
img_68081
img_68051

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.