6e Van Buel Sports “Sioss” Toernooi 2016

Vandaag waren Jari, Roan en Sil in Oss hun club eer aan het verdedigen. Dit eerste echte toernooi na de zomervakantie is een leuk meetmoment om te kijken hoe je uit de startblokken komt na zo’n lange zomervakantie zonder echte trainingen gehad te hebben.

img_6761 Sil kan duidelijk vandaag geen potten breken en verliest dan ook zijn twee wedstrijden vrij vlot met ippon. Dit mede ook doordat de nieuwe regels bij de jeugd onder 12 jaar nog niet duidelijk gehandhaafd wordt en hij wel met die wetenschap op de mat staat te judoën. Toch laat hij zich 2 keer om de nek vliegen waardoor hij snel in een houdgreep terecht komt.

Jari is in de 1ste ronde vrijgeloot en begint sterk door zijn eerste partij in de 2de ronde te winnen door zelf 2 keer een Waza-Ari te scoren. De volgende wedstrijden blijkt hij te gevoelig voor Ko Uchi Gari, en verliest dan ook zijn volgende wedstrijden met deze kleine beenmaai. Een aandachtspunt voor hem om deze techniek zelf nu te gaan oefenen en uit te proberen. Vandaag komt hij niet verder dan een 7de plek.

Roan heeft maar 1 tegenstander en begint met zijn eerste wedstrijd ook sterk door deze snel te winnen met ippon. Echter zou hij nu het goud hebben gewonnen, maar wilde zijn trainer/coach dat hij een best of 3 doet judoën. Gelukkig gaat de organisatie na wat aarzelingen akkoord waardoor Roan nog een wedstrijd tegen dezelfde tegenstander mag judoën. Hij domineert de gehele wedstrijd, is de meest aanvallende en krijgt in de laatste seconde een shido tegen van de scheidsrechter waardoor hij nog een wedstrijd mag draaien.
In zijn laatste pot is hij weder duidelijk de betere judoka, weet geen score te maken en verliest uiteindelijk op beslissing van de scheidsrechter waardoor er vandaag géén medaille is voor Roan. Niet geheel terecht, maar wel weer waardevol in het leerproces. Zorg dat je altijd fit op de wedstrijd mat staat en zelf je punt scoort!

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2016, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.