Puntencompetitie 20-09-2015

Vandaag hebben Roan, Kareem, Lucas, Sil, Dani en Skaj meegedaan aan de Puntencompetitie in Nijmegen.

Skaj Pastoors 20-09-2015Zo hebben zij de nodige ervaringen opgedaan en hun wedstrijden gewonnen, gelijk gespeeld en verloren. Opvallend was dat onze tegenstanders maar 1 judotruc kunnen, namelijk om de kop/nek vliegen en zonder techniek hangend op de judoka naar de grond vallen/draaien, meestal op onze judoka. Om vervolgens hun in de houdgreep Kesa-Gatame vast te houden.

Als eerste waren de -8 jarige aan de beurt. Skaj wist vandaag maar liefst 3 van zijn 4 partijen te winnen en verdiende daarmee 4,5 punten. De eerste partij liet hij zich nog verassen, maar wist daarna de koppensnellers te pareren door zijn goede pakking. Hij kreeg bovendien een medaille voor zijn eerste keer deelname.

Dani, die bij Skaj in de poule was ingedeeld en voor de tweede keer meedoet wist vandaag niet te winnen en verdiende vandaag 1,5 punt.

Roan Groothuis 20-09-2015Daarna gingen de -13 jarige van start. Roan heeft goed judo laten zien en heeft zich kranig geweerd tegen de hogere banden en oudere judoka. Hiermee weet hij er zelfs 1 te winnen en verdiende hiermee 2,5 punten. Ook Roan mocht een medaille omdoen voor zijn eerste deelname aan de Puntencompetitie.

Sil, die vandaag voor de tweede keer deelnam, was weer goed aan het judoën maar waren zijn tegenstanders 36 kg en de oudste 11 jaar. Voor een 9 jarige en 32 kg hield hij zich goed aan zijn opdrachten maar weet nog niet te winnen van zijn tegenstanders. Hij speelt er 1 gelijk en heeft hij vandaag 2 punten verdiend en komt zijn tijd wel dat hij de koppenpakkers de baas is.

Lucas 20-09-2015Lucas die vandaag voor het eerst deelnam en ook een medaille mocht omhangen, heeft zijn vuurdoop gehad voor wellicht een wedstrijd carrière in de toekomst. Gretig van start weet hij 1 wedstrijd gelijk te spelen tegen clubgenoot Kareem. De rest gaat nog verloren, maar dat is niet erg als je als beginner met witte band tegen ervaren bijna oranje banders staat te judoën. Lucas verdiend vandaag 2 punten.

Kareem die vandaag toch heeft deelgenomen ondanks de pech de laatste keer (op zijn hoofd gevallen), was bij Lucas in de poule ingedeeld en speelt tegen hem gelijk. de rest wordt net als Lucas verloren omdat hij gewoonweg ervaring te kort komt. Kareem verdiend vandaag 2 punten.

Over 2 weken op 4 oktober 2015 is er weer een puntencompetitie in Nijmegen en zullen ze weer meer ervaring opdoen en voor de punten gaan.

Wil je ook meedoen als Judo Ryu Ichidai lid? Meld je dan online aan door hier te klikken!

groep puntencomp 20-09-2015

Overzicht Judo Ryu Ichidai judoka’s + puntenstand 2015 t/m d.d. 20 september 2015
Krystof Kucera          – 5,5 pnt.
Dani Mohammed     – 4,5 pnt.
Skaj Pastoors            – 4,5 pnt.
Garrett Kucera          – 4,0 pnt.
Kareem Mohamed   – 3,25 pnt.
Sil Iliadis                     – 3,25 pnt.
Roan Groothuis        – 2,5 pnt.
Lucas Thönissen       – 1,75 pnt.

 

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2015, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.