Geen prijzen International Kaizen Tournament Echt 2017

Dit weekend deden op zaterdag Roan en Sil mee aan het Kaizen Tournament in Echt. Jari is geblesseerd en heeft vervolgens op zondag niet meegedaan. Dit internationaal toernooi dat voor de zevende keer wordt georganiseerd door Hercules, is voor Judo Ryu Ichidai de eerste keer dat hieraan wordt deelgenomen. Met veel judoka uit Europa is dit een mooi toernooi om internationaal ervaring op te doen. 

Sil mocht vroeg in de ochtend bij de -12 jarigen beginnen tegen een judoka uit Duitsland en staat goed te judoën. Hij komt vroeg op voorsprong tegen de Duitser omdat deze een Shido straf kreeg. Later krijgt Sil een Shido voor passiviteit, door te weinig aan te vallen. Daarna is Sil de betere en aanvallende judoka maar weet geen score te maken bij de stugge Duitser. In de laatste 15 seconden valt zijn tegenstander aan met een voettechniek hangend naar de grond, Ko-Uchi-Maki-Komi, waardoor Sil net iets te veel op zijn zij terecht komt en een Waza-Ari tegen krijgt. Met nog een paar tellen op de klok weet hij deze achterstand niet om te buigen en verliest zijn eerste pot ondanks goed judo.  In de verliezersronde mag hij weer tegen een Duitser, waar hij weer goed staat te judoën. In de laatste 30 seconden komen ze op de grond terecht waardoor Sil in een houdgreep terecht komt waar hij bijna uitkomt door goed te bruggen, maar uiteindelijk lukt het hem niet. Ondanks goed judo heeft Sil vandaag niet in resultaat kunnen winnen, maar wel in internationaal ervaring op te doen. 

In de middag mag Roan bij de -15 jaar aan de bak. Hij verliest zijn 2 wedstrijden waarbij hij in zijn 2e partij ongelukkig op zijn schouder terecht komt door een Maki-Komi techniek. Met veel pijn is Roan voor de zekerheid naar het Radboud toegereden, ondanks de EHBO in Echt het wel mee vind vallen, waar ze na het maken van foto’s een breuk in zijn sleutelbeen constateren. Dit betekend einde seizoen voor Roan waardoor hij a.s. zaterdag hét internationaal toernooi van Venray mist. 

Techniek overwint kracht.

© Judo Ryu Ichidai 2017, op dit artikel rust copyright. All rights reserved.

More 147 posts in Nieuws category
Recommended for you
1e Dan voor Huub Melchers

Vandaag op de Dan-examens in Wijk bij Duurstede, in het district Midden Nederland, heeft Huub...

Vraag 2 gratis proeflessen aan om kennis te maken met Judo Ryu Ichidai Nijmegen!
Judo Ryu Ichidai Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN) onder aansluitnummer: D6HZ75F.